News Flash:

Ce simptome are deficienta de zinc?

8 Aprilie 2018
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
deficienta de zinc

Simptomele deficientei de zinc pot fi diferite de la o persoana la alta. Unele dintre cele mai comune simptome includ diareea, caderea parului, afectiuni ale ochilor sau pielii, impotenta, pierderea apetitului. Gandirea neclara, pierderea in greutate si episoadele repetate de boala cauzate de slabirea sistemului imunitar pot fi, de asemenea, semne ale unei deficiente. Cu toate acestea, deficienta de zinc este o problema rar intalnita, deoarece majoritatea oamenilor consuma suficient zinc in dieta lor.

Diagnosticarea deficientei de zinc nu este simpla. Nivelul de zinc din sange nu este intotdeauna un indicator fiabil al continutului de zinc pe care il are sau care ii lipseste corpului tau. Iar din cauza faptului ca simptomele deficientei de zinc sunt raspandite in corp si nu sunt specifice, s-ar putea sa fie asociate cu alte probleme de sanatate. 

Daca ai un nivel scazut al zincului in organism, s-ar putea ca si cel al fierului sa fie tot scazut.

Multe dintre alimentele care contin zinc (carnea) reprezinta si o sursa alimentara de fier.

Simptomele acestei deficiente se schimba odata cu inaintarea in varsta. Copiii mici care nu au o cantitate suficienta de zinc in organism pot creste mai incet decat alti copii, avea un apetit scazut si o stare de spirit proasta. In ceea ce-i priveste pe adulti, deficienta de zinc se manifesta ca probleme in gandire, un sistem imunitar slabit sau degenerare maculara.

Discuta cu doctorul tau pentru a-ti recomanda cantitatea perfecta de zinc pentru organismul tau. Poti absorbi zincul din alimentele pe care le mananci, insa este destul de greu de estimat ce cantitate de zinc vei absorbi, deoarece acest proces depinde de mai multi factori de sanatate si dietetici.

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006238 (s)