News Flash:

Ce se intampla daca te ungi de 7 ori cu ulei sfintit de la Sfantul Maslu. Vezi AICI...

20 Aprilie 2018
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfantul Maslu

Este adevarat ca, unui om bolnav, nu trebuie sa-i facem Sfantul Maslu, deoarece moare?
 
Dumnezeu ne invata: „Precum este adevarat ca Eu sunt viu, tot asa este de adevarat ca Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu“. 
Sf. Maslu nu contine nici o rugaciune pentru moarte, ci toate rugaciunile sunt spre folosul si ajutorul celor vii. Sf. Maslu este slujba pentru vindecare si pentru iertarea pacatelor celor pentru care se oficiaza. Slujbe ale caror efect sa fie moartea celor carora li se fac nu exista in randuiala Bisericii Ortodoxe.

Ideea gresita ca, daca se oficiaza unui bolnav Sf. Maslu, va muri vine din urmatoarea situatie: in iubirea Sa de oameni, Dumnezeu, pentru mantuirea unor persoane cu pacate grele nespovedite, randuieste ca acestea sa nu treaca cu usurinta la viata vesnica, ci sa se chinuiesca pe patul de moarte, pana le vor fi iertate pacatele grele. In astfel de cazuri, Biserica recomanda credinciosilor Sf. Spovedanie, dar si oficierea Tainei Sf. Maslu, urmat de citirea unor rugaciuni prin care se cere indurarea lui Dumnezeu si iertarea pacatelor. Deci, si in astfel de cazuri, prin Sf. Maslu nu se solicita moartea unei persoane aflate pe patul de suferinta, ci iertarea pacatelor.
 
Efectele pe care slujba Sfantului Maslu le produce in viata noastra

Efectele harice ale Sfantului Maslu sunt mai multe, dintre care Sf. Apostol Iacovmentioneaza doua: vindecarea partiala sau integrala a suferintelor trupesti si iertarea pacatelor: „Rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui“ (Iacob V, 15). Astfel, Sfantul Maslu vindeca atat trupul de boli, cat si sufletul de pacate, prin ungerea cu untdelemn sfintit. Alte efecte harice ale Sfantului Maslu sunt si acestea: intareste credinta in Dumnezeu si nadejdea mantuirii, aduce pace si smerenie in inima, pregateste sufletul pentru primirea Sf. Impartasanii si pentru trecerea la cele vesnice, alunga frica de moarte, uneste si impaca pe credinciosi prin harul Duhului Sfant si ne invredniceste pe toti de sfarsit crestinesc.
Sursa: Ziarul Lumina
 
Sfantul Maslu este a saptea Sfanta Taina a Bisericii lui Hristos si cea mai puternica slujba de ajutor si vindecare a celor bolnavi. Efectele harice ale acestei Sfinte Taine sunt mentionate de catre Sfantul Apostol Iacob in Epistola sa, unde zice: „Rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si-l va ridica pe el Domnul, si de va fi facut pacate, i se vor ierta lui”.
Sfantul Maslu, prin ungere de sapte ori cu untdelemn sfintit, cu credinta in mila lui Dumnezeu, vindeca pe cei bolnavi, iar pe cei slabi in credinta numai ii usureaza de suferinta.
Astfel, pe toti ii pregateste pentru marea calatorie la Cer.
Protosinghel Ioanichie Balan


Sursa: Calauza ortodoxa in Biserica, Vol. I, Ed. Sfintei Manastiri Sihastria, 1991, pag. 114.
 


sfantul maslu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007219 (s)