News Flash:

Ce se intampla cu corpul tau in ultimele 30 de secunde inainte de moarte

3 Februarie 2018
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
mana

Moartea e singura certitudine a vietii, de care ne temem toti, credinciosi sau atei. Intr-un interviu, neurologul american Brian Shaw a incercat sa explice cum se comporta creierul uman inainte de moarte.
Shaw a dezvalui ca un creier obisnuit se opreste incepand cu cele mai avansate functii iar cele de baza, care asigura functiile de baza ale corpului (respiratie, circulatia sangvina), sunt ultimele care dispar.

Constiinta de sine, personalitatea, alte caracteristici personale, sunt primele care dispar. Acestea se afla in lobul frontal, fiind primul care se dezactiveaza, in incercarea creierului de a functiona cat mai mult. „Constienta de sine, simtul umorului, capacitatea de a anticipa, toate acestea dispar in primele 10-20 de secunde. Apoi, pe masura ce fluxul de sange ajunge la din ce in ce mai putine regiuni ale creierului, centrii memoriei si ai limbajului se scurtcircuiteaza, ramane in functiune doar cerebelul.

Moartea e singura certitudine a vietii, de care ne temem toti, credinciosi sau atei. Capacitatea de a respira, de a regla temperatura corpului sau nivelul colesterolului sunt cateva de functiile care mai functioneaza in aceasta stare primitiva”, a spus Shaw.

In aceasta stare, numita si „moarte cerebrala”, uneori nici circulatia sangvina nu functioneaza corespunzator iar medicii apeleaza la aparate de respiratie artificiala pentru a mentine corpul in functiune, de exemplu pentru a preleva organele sanatoase.

Cat despre „luminita de la capatul tunelului”, fenomen descris de multe persoane care au fost in moarte clinica, Brian a spus ca „Stim din studii ca vederea de tip tunel apare atunci cand alimentarea cu sange a creierului e oprita brusc. Primul semn e ingustarea campului vizual, urmat de pierderea vederii.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007693 (s)