News Flash:

Sfecla rosie, un aliment foarte bun pentru reglarea colesterolului

1 Februarie 2018
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
sfecla rosie

Hipertensiunea si obezitatea sunt asociate cu un nivel crescut al colesterolului rau. Anumite legume si plante te ajuta sa le previi.

Prepara sfecla rosie la aburi

Sfecla rosie este bogata in vitamine cu efect puternic antioxidant  si magneziu, potasiu, zinc. De aceea, intareste sistemul imunitar si fortifica organismul. Ajuta, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol. Cel mai bine este sa o consumi cruda, in salate, sau sub forma de suc proaspat. Nici daca  pregatesti sfecla pe baie de aburi, aceasta nu isi pierde proprietatile.

Infuzia de frunze de afine reduce colesterolul rau

Afinele sunt excelente remedii pentru colesterolul marit, fiind bogate in antioxidanti, dar si in substante nutritive. Din frunzele de afin poti face infuzie, iar din fructe un decoct. Consuma 3 cani pe zi, cate una dupa fiecare masa. Cura cu afine proaspete o poti tine 2 saptamani, perioada in care sa mananci zilnic 200-300 g de afine proaspete.

Ceaiul de papadie combate depunerea grasimilor

Papadia se gaseste peste tot, deoarece creste in zonele de campie, dar poate fi gasita pana la munte. Aceasta planta ajuta la emulsionarea grasimilor si regleaza valorile colesterolului. Poti apela la ceai de papadie, pe care il prepari din 2  lingurite de planta maruntita, peste care torni 250 ml de apa. Lasi la infuzat 10 minute. Se bea de 3 ori pe zi, 30 de zile.

Scortisoara scade colesterolul cu pana la 25%

Scortisoara lupta contra colesterolului marit, impiedicand depunerea acestei substante pe peretii vaselor de sange. Potrivit unui studiu efectuat de un grup de cercetatori pakistanezi si americani, scortisoara poate diminua nivelul colesterolului total cu un procent cuprins intre 7 si 25%, a celui „rau“ cu un procent cuprins intre 7 si 27%, iar nivelul trigliceridelor cu un procent cuprins intre 23 si 30%.  La studiu au participat 70 de personae, carora le-a fost administrata zilnic o cantitate de 6 g de scortisoara, 40 de zile.

Totodata, scortisoara ajuta si la scaderea nivelului de zahar din sange, prevenind astfel obezitatea.  Prepara-ti ceai din cateva linguri de scortisoara si apa clocotita si bea-l de cateva ori pe zi.


papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006663 (s)