News Flash:

Ce i-a cerut, Mitropolitul Banatului, primarului Dominic Fritz de Ziua Timisoarei

4 August 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
Mitropolitul Banatului si Dominic Fritz

IPS Ioan, Mitropolitul Banatului a participat la festivitatile dedizate Zilei Timisoarei. Reprezentantul BOR i-a solicitat lui Dominic Fritz gasirea unui spatiu pentru opera maestrului Oravitzan

„Domnule primar, stiu ca pentru domnul Popas s-a gasit o palma de pamant aici, in Timisoara, pentru un muzeu in memoria si activitatea sa si va rog sa bagati mana printr-un buzunar si sa gasiti un spatiu cat de mic si pentru opera maestrului Oravitzan, care a trecut de mult frontariile tarii noastre. Am impresia ca este mai cunoscut in strainatate decat aici la noi, la Timisoara”, a afirmat IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Silviu Oravitzan este un artist plastic roman nascut in 4 octombrie 1941 la Ciclova Montana, judetul Caras-Severin. Are numeroase expozitii si lucrari de arta in muzee si colectii private din Romania, Marea Britanie, Franta, Germania, Suedia, Statele Unite etc. Desi pare influentat de diferiti pictori abstracti din secolul XX, Oravitzan este considerat de critica de specialitate a-si avea radacinile in arta religioasa a Rasaritului crestin-ortodox.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006504 (s)