News Flash:

Dominic Fritz se plange din nou de greaua mostenire

3 August 2022
254 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a anuntat ca intr-o sedinta de Consiliu Local de marti, s-a facut o rectificare bugetara pentru ca primaria sa poata achita catre E. On facturi vechi de 7-8 ani, pentru incalzirea orasului, scrie News.ro.

Pe langa datoriile pe care le are catre furnizori, compania de termoficare Colterm, mai are de achitat si doua amenzi de 21, respectiv 14,5 milioane de euro pentru neachizitionarea certificatelor energetice, amenzi deocamdata contestate.

Dominic Fritz a facut, pe pagina sa de Facebook, o radiografie a datoriilor pe care municipalitatea le are la furnizorul de gaze, E. On.

”Astazi, la rectificare, am pus bani in buget sa platim gazul consumat in 2014-2019, pentru incalzirea orasului. E vorba de o noua esalonare de plata pe care o negociem cu E.On pentru 17 milioane de lei pentru facturi vechi de 7-8 ani. Ea se adauga la datoria de 51 de milioane de lei din care in ultimul an am reusit sa platim, in rate lunare, 20 de milioane si pe care o terminam de platit in decembrie 2023. Da, aproape 70 de milioane de lei, facturi neplatite la gaz din iernile trecute”, a scris Fritz pe Facebook.

Edilul a adaugat ca in trecut primaria garanta pentru Colterm, societatea de termoficare a orasului, insa in final nu platea nimeni.

”In trecut, Primaria a garantat pentru Colterm la E.On ca in cazul in care societatea de termoficare nu poate achita factura la gaz, va plati Primaria. In final nu a platit nimeni, au urmat procese, datoria s-a rostogolit in viitor si acum trebuie sa o platim. Avem o obligatie nu doar fata de firmele catre care avem datorii, ci avem o obligatie si fata de cetateni sa fim responsabili cu banii pe care ii dau spre bugetul local, sa ne achitam facturile la timp si sa recastigam increderea partenerilor nostri contractuali”, a mai scris Fritz.

Dominic Fritz a mai subliniat ca in aceeasi sedinta s-au alocat 5 milioane de lei pentru a plati penalizarile aplicate de Fondul de Mediu pentru ca nu s-a reciclat in 2016 - 2020.

”In perioada 2016-2020, primaria a raportat in fals cat a reciclat si a spus ca a reciclat mai mult decat a facut de fapt. Acum platim catre Fondul de Mediu peste 5 milioane de lei ca sa acoperim penalizarile pentru ce nu s-a reciclat atunci. Azi am bugetat si aceasta suma”, a mai scris Fritz.

Datoriile Colterm nu sunt doar catre furnizori. Administratia Fondului de Mediu a aplicat si doua amenzi, una de 21 milioane euro si cea de-a doua de 14,5 milioane de euro pentru neachizitionarea de certificate energetice. Cele doua amenzi au fost contestate de Colterm.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005186 (s)