News Flash:

Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kilograme de aur câștigate la Golden Four

1 Iunie 2022
666 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriela Szabo

Gabriela Szabo, directorul CSM București, a explicat ce a făcut cu cele 6,6 kilograme de aur pe care le-a câștigat în 1997, la evenimentul Golden Four. 

Golden Four a fost un eveniment de atletism ce se ținea în 4 orașe mari: Bislett Games (Oslo), Weltklasse Zürich (Zürich), Memorial Van Damme (Bruxelles) și Internationales Stadionfest (Berlin). Cine câștiga în toate cele 4 orașe putea primi 20 de kilograme de aur ca premiu;
În 1997, la ultima ediție, Gabriela Szabo (probele 3000 m/5000 m), Frankie Fredericks (100 m) și Hicham El Guerrouj (1500 m/mile) au împărțit cele 20 de kilograme, fiecare primind câte 6.6 kilograme de aur. 
Gabriela Szabo: „Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport!”
„Eu nici nu știam că alerg în Golden Four sau că, la final, trebuie să împărțim lingourile de aur. Efectiv n-am știut, vă spun cu toată sinceritatea.

Atunci a fost o presiune pe umerii mei, să nu pierd ultima cursă. Și n-am pierdut-o. Am câștigat-o și, la final, a venit președintele Federației Internaționale de Atletism, m-a pus într-o mașină decapotabilă, am făcut turul de onoare al pistei de la Berlin și la final am împărțit 20 de kilograme de aur cu ceilalți doi câștigători.

Misterul mai puțin contează. Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport. Ți s-a dat posibilitatea să alegi, lingourile sau banii. La momentul respectiv am ales lingourile. Da, ele sunt într-o bancă. Cert este că lumea trebuie să înțeleagă că eu, Gabi Szabo, mi-am făcut bănuții cu foarte multă muncă”, a declarat Gabriela Szabo, 46 de ani, potrivit Gândul.

Eu am aproape 20 de titluri europene, iar alții se laudă cu titlurile naționale. Am 18 titluri de campioană mondială! Eu am fost cea mai bună a lumii! În 1991 eram campioană europeană la juniori, iar în 1992 pentru prima dată în istoria atletismului românesc s-a câștigat o medalie cu echipa la cros, la un Mondial. De atunci nimeni n-a mai câștigat-o. Ne băteam cu Kenya și Etiopia, iar atletismul era o forță.
- Gabi Szabo pentru GSP

sursă

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009445 (s)