News Flash:

Catolicii sarbatoresc Pastele. Credinciosii au mers la Biserica la Slujba de Inviere si au luat lumina de Pasti

1 Aprilie 2018
933 Vizualizari | 0 Comentarii
LUMANARE 1

Sute de credinciosi au participat, sambata seara, la ceremonia de binecuvantare a focului in fata Bisericii Romano-Catolica „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca si au luat lumina de la preoti, asistand la slujba de Inviere. La fel s-a intamplat si la Sibiu, unde slujba de Pasti este oficiata in trei limbi.
Credinciosii romano-catolici s-au adunat, sambata seara, la Biserica Romano-Catolica „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca unde mai multi preoti au luat lumina de la un foc aprins in fata lacasului de cult, dupa care credinciosii au intrat cu lumanarile aprinse in biserica si au asistat la slujba de Inviere.

Administratorul parohial al Bisericii Romano-Catolica „Sf. Mihail”, Stelian Veres, a declarat ca, in cadrul slujbei, s-a citit Evanghelia Invierii lui Isus Hristos din morti.

„Participam cu totii la Invierea Domnului nostru Isus Hristos din mormant, El a inviat pentru noi si ne deschide imparatia vesnica. Sfanta Liturghie de Pasti a inceput cu binecuvantarea focului, care este un simbol stravechi. Focul este binecuvantat si de la acest foc s-a aprins lumanarea pascala care il reprezinta pe Isus Hristos cel Inviat, iar preotul a intrat in biserica cu lumanarea aprinsa care a fost daruita credinciosilor, sa incalzeasca si sa lumineze. S-a desfasurat apoi Liturghia Cuvantului si s-a citit Evanghelia Invierii lui Isus Hristos din morti”, a spus Veres.
La finalul slujbei a avut loc binecuvantarea apei, credinciosii s-au impartasit dupa care au iesit si au inconjurat biserica, in cadrul procesiunii de Inviere.

La Sibiu, slujba de Inviere a inceput la Biserica Romano-Catolica „Sf. Treime” din Piata Mare in jurul orei 21, printre sutele de credinciosi fiind si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen.

Slujba de la Sibiu este sustinuta in trei limbi, repsectiv romana, maghiara si germana, datorita numarului mare de etnici maghiari si sasi din oras.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006954 (s)