News Flash:

Stare de ALERTA pe Dunare! Apele au depasit cota de inundatii la Galati. In doua zile, fluviul s-ar putea apropia de cota de pericol

30 Martie 2018
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii dunare galati florin novac

Autoritatile sunt in alerta dupa ce Dunarea a depasit cota de inundatie la Galati, nivelul apei atingand, vineri, 602 centimetri, cu 7unitati mai mult ca joi. Cateva firme de pe malul fluviului au fost inundate, iar hidrologii prognozeaza ca fluviul s-ar putea apropia de cota de pericol in doua zile.
Zeci de saci de nisip au fost asezati, vineri, in diferite puncte ale falezei Dunarii, dar si in santierul naval de la Galati dupa ce a fost depasita, vineri, cota de inundatie pe Dunare.

O parcare si cateva terase de pe malul Dunarii au fost inundate, la fel si puntile care fac legatura cu restaurantele plutitoare.

De asemenea, la punctul de trecere bac Galati-Tulcea masinile sunt nevoite sa treaca prin apa desi puntile au fost inaltate.
Autoritatile din Galati au activat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, au introdus restrictii de circulatie pe senalul navigabil si au verificat agentii economici de pe malul fluviului, dupa ce nivelul apei Dunarii a atins, vineri, 602 centimetri, cu 7 unitati mai mult ca joi.
„S-a intrunit in regim de urgenta, in sedinta extraordinara Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, avand ca tema pregatirea pentru aparare impotriva inundatiilor provocate Dunare. Prefectul Judetului Galati a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Galati a Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor (CJCCI) cu reprezentanti din institutiile cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, monitorizarea cu atentie a cotelor fluviului Dunarea de catre toti operatori economici riverani Dunarii si punerea in aplicare a masurile cuprinse in planurile proprii de aparare impotriva inundatiilor”, au anuntat reprezentantii ISU Galati.

La Braila cota de inundatii a fost depasita de trei zile. Potrivit AFDJ, nivelul Dunarii este la 625 de centimetri, in crestere cu 5 centimetri fata de ziua precedenta. Practic, fluviul mai are 35 de centimetri pana la cota de pericol iar autoritatile sunt in stare de alerta.
In judet si in Insula Mare a Brailei exista o retea de diguri care este verificata in permanenta de angajatii Societatii de Gospodarirea Apelor. Peste noapte, au aparut mici infiltratii in digurile de aparare din Insula Mare a Brailei dar situatia este sub control, spun reprezentantii ISU Braila.

„Nu este pericol iminent. Pe digurile din Insula Mare a Brailei, la granita cu judetul Constanta, au aparut grifoane, sunt mici izvoare care apar in diguri. Acestea au fost neutralizate cu tuburi si balast, s-au pus dopuri”, a explicat, pentru MEDIAFaX, purtatorul de cuvant al ISU Braila, Stefan Stoian.

In orasul Braila, municipiu care se afla la inaltime in comparatie cu nivelul apei, singura zona de risc este, in prezent, la fosta gara fluviala, acolo unde nu exista dig de protectie iar apele ar putea inunda cateva sedii, depozite si un imobil cu chiriasi ai Primariei.

Daca apele vor ajunge la mal, oamenii vor fi evacuati iar accesul in zona va fi restrictionat.

De asemenea, ca masura de siguranta gurile de canalizare au fost astupate cu pamant pentru a nu permite apelor Dunarii sa intre in reteaua urbana.


autoritatile dunarea cota inundatie galati fluviului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)