News Flash:

Cat ar trebui sa mergi in fiecare zi pentru a putea slabi?

24 August 2018
900 Vizualizari | 0 Comentarii
jos

Multi dintre noi merg la sala si incearca diverse diete, dar nici nici mersul pe jos nu trebuie ignorat. Conform Bright Side, iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand mergi pe jos astfel incat sa inlocuiesti un intreg set de exercitii:

Principalii factori care afecteaza numarul caloriilor arse in timpul mersului pe jos sunt distanta parcursa, viteza si greutatea corporala. Pentru rezultate optime, trebuie sa urmezi un program regulat si sa folosesti un contor de pasi, pedometru. Acest dispozitiv iti va spune cat ai parcurs in timpul zilei. Daca parcurgi o distanta mare, dar nu pierzi in greutate, iti va spune cati pati sa adaugi pentru rezultatele dorite.

Cati pasi trebuie sa faci pe zi pentru a pierde in greutate

Aceasta estimare aproximativa te va ajuta sa iti creezi propriul program (depinde de caracteristicile individuale, stilul de viata, obiceiurile si starea de sanatate):

100 kcal = 2.000 de pasi = 1,6 km

1 kg = 140.000 de pasi = 7000 kcal = 112 km

Modalitati de prelungire a plimbarilor:

- incearca sa nu conduci sau sa iei autobuzul

- du-ti copiii la scoala si ia-i de acolo

- nu mai folosi liftul si scarile rulante

- plimba-ti cainele mai mult timpul

Pentru a-ti face plimbarile mai interesante, incearca urmatoarele lucruri:

- mergi cu un prieten

- asculta muzica preferata sau opteaza pentru un audiobook

- mergi in locuri necunoscute si alege rute noi

In timpul iernii, poti continua sa faci acest lucru pe o banda de alergare. Aceasta iti va permite sa vizionezi filme sau emisiuni TV in timp ce te pastrezi in forma.

Cum sa mergi corect

Retine ca pasii tai sunt neuniformi si pot varia.

Pentru a afla lungimea pasului, masoara o distanta de la 10 la 20 de metri, apoi parcurge-o in ritmul tau obisnuit, in timp ce numeri pasii. Imparte distanta parcursa in centimetri la numarul de pasi pe care i-ai facut. 

Mai putin de 70 de pasi/min

Pentru o persoana sanatoasa, un astfel de ritm nu are efectul unui antrenament. Este recomandat pentru persoanele care se recupereaza dupa un atac de cord sau sufera de angina severa. 

71-90 de pasi/min, 3-4 km/h

Recomandat pentru persoanele cu boli cardivasculare.

91-110 pasi/min, 4-5 km/h

Un exercitiu bun pentru corpul tau, potrivit pentru orice persoana sanatoasa. 

111-130 pasi/min

Un exercitiu extraordinar pentru corpul tau, dar chiar si oamenii sanatosi pot intampina dificultati in mentinerea unui astfel de ritm pentru mult timp. 

Regulile mersului pe jos:

1. Incepe cu o sarcina usoara, crescand treptat durata si ritmul. Ar trebui sa maresti mai intai lungimea plimbarilor si abia apoi sa maresti ritmul. Programul trebuie sa fie adecvat pentru sanatatea ta. 

2. Practica mersul pe jos in mod regulat. O plimbare pe saptamana nu va va face niciun bine. Daca nu poti face plimbari zilnic, fa-o macar de 2,3 ori pe saptamana. Se poate face in orice moment convenabil tie, dar nu mai devreme de 1- 1,5 ore dupa masa. 

3. Adreseaza-te medicului tau pentru o examinare. Repeta acest lucru de1,2 ori pe an.

4. Urmareste-ti postura in timp ce mergi. Spatele si umerii trebuie sa fie drepti, iar stomacul supt. 

De asemenea, trebuie sa stii ca o miscare lenta pe o distanta scurta va fi inutila, in timp ce daca te plimbi prea repede si prea mult fiind nepregatit, iti poti face mai mult rau decat bine!

sursa: eva.ro


sarcina stomacul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006631 (s)