News Flash:

Castelul Huniade din centrul Timisoarei are proiectant

8 August 2022
280 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Huniade

Proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea si punerea in valoare a Castelului Huniade, azi Muzeul Banatului, intra in curand in lucru. Licitatia publica derulata de Consiliul Judetean s-a incheiat, contractul fiind adjudecat de catre Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, la o suma de 1.5 milioane lei - TVA inclus.

Serviciile care fac obiectul contractului vizeaza proiectul tehnic de executie (PT), documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire si organizarea executiei lucrarilor (DTAC si DTOE), detalii de executie (DE) si asistenta tehnica din partea proiectantului. Prestatorul va avea la dispozitie 7 luni pentru a finaliza documentatia, plus alte 36 de luni alocate asistentei tehnice pe perioada lucrarilor efective. Proiectul tehnic va trebui sa detalieze, printre altele, lucrarile de restaurare, consolidare, reparatiile structurale si modificarile functionale necesare.

Obiectivul de investitii urmareste imbogatirea ofertei culturale, restaurarea castelului reprezentand un sprijin consistent in redescoperirea unei identitati istorice si culturale insuficient valorificata si constientizata. Investitia va genera o suita de efecte benefice din punct de vedere economic, social, cultural atat pentru judetul Timis, cat si pentru regiunea de dezvoltare, prin fluxul de vizitatori care vor trece pragul muzeului si care vor participa la activitatile organizate. De asemenea, va creste gradul de atractivitate al zonei din punct de vedere turistic, fapt ce genereaza incasari din servicii turistice si dezvoltarea societatilor de profil. Un alt element de impact din punct de vedere social il constituie dotarea obiectivului restaurat si a muzeului cu facilitati inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale, care vor dori sa viziteze monumentul istoric.

Cu ocazia sapaturilor arheologice din anul 2009, in curtea interioara a Castelului s-au descoperit ruinele unui donjon, a carui perioada de edificare a fost estimata a fi secolul al XIV-lea. Important de mentionat este ca proiectul tehnic va trebui sa tina cont de necesitatea punerii acestuia in valoare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005507 (s)