News Flash:

Cand va fi receptionat lotul I al autostrazii Nadlac - Arad

7 Februarie 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Constructorul de pe lotul I al autostrazii Nadlac-Arad asteapta o comisie care sa receptioneze lucrarea.
Lucrarile de pe lotul I al autostrazii Nadlac-Arad sunt aproape gata, iar constructorul vrea ca cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sa vina si sa receptioneze obiectivul. Adrian Adler, managerul de proiect al asociatiei Astaldi-Max Boegl, care se ocupa de realizarea autostrazii, a anuntat ca CNADNR a fost anuntata inca din luna decembrie despre receptie.
„Exista doua receptii: una la finalizarea lucrarilor si una finala, dupa expirarea perioadei de garantie. Noi am cerut receptia la finalizarea lucrarilor inca din luna decembrie a anului trecut, de cand autostrada a fost deschisa circulatiei”, spune Adrian Adler. Acesta a mai spus ca nu este nevoie ca lucrarile sa fie gata in totalitate. Mai ales ca pe lotul I al autostrazii mai este de lucru la garduri, la panourile anti-orbire dintre sensurile de circulatie sau la santurile de scurgere a apei, scrie tion.ro.
„Potrivit regulilor FIDIC, reguli internationale, o lucrare poate fi receptionata daca este substantial terminata. Adica obiectivul isi poate indeplini functiile pentru care a fost realizat. In acest caz, autostrada este data in circulatie in conditii de siguranta”, a specificat Adler.
In asteptare
Reprezentantii asocierii Astaldi-Max Boegl spun ca au anuntat CNADNR despre finalizarea substantiala a lucrarilor, iar acum asteapta comisia care sa vina si sa faca receptia. „Din ultimele informatii primite dinspre companie, comisia se va intruni saptamana viitoare. Asteptam ca membrii comisiei sa vina si sa efectueze receptia”, a spus managerul de proiect. Acesta a mai explicat si care este bucata de autostrada pentru care se solicita receptia: „vorbim despre lotul I, cuprins intre granita cu Ungaria si lotul II, mai precis cu sase kilometri inainte de nodul rutier de la Pecica”.
Lotul II, la vara
In ceea ce priveste lotul II al autostrazii Nadlac-Arad, acesta este in lucru. Tot asocierea Astaldi-Max Boegl lucreaza si aici, iar reprezentantii constructorului spera ca vor finaliza lucrarea in vara acestui an. Termenul la care soseaua ar trebui sa devina functionala este luna mai, insa lucrarea ar putea fi intarziata. Cu toate acestea, oficialii sunt optimisti si spun ca in aceasta vara vom circula de la Nadlac pana la Arad si, mai departe, spre Timisoara pe autostrada.

in asteptare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005769 (s)