News Flash:

Scrisoare de amenintare trimisa redactiei unui cotidian belgian: "Ce s-a intamplat in Franta se va repeta in Belgia"

5 Februarie 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Redactia cotidianului Het Laatste Nieuws a primit o scrisoare de amenintare anonima, care aminteste ca, in opinia organizatiei Stat Islamic (SI), Belgia este tinta unor "atentate cu masina-capcana si explozibili", relateaza agentia Belga, citata de Le Soir, in editia electronica.
Scrisoarea, redactata in franceza, a sosit marti prin posta si este dovada unei "logici sigure a SI", afirma specialistii.
Autorul sau autorii scrisorii se adreseaza populatiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever si regelui Philippe. Scrisoare face trimitere si la o inregistrare video difuzata pe Internet saptamana trecuta de SI, in care sunt amenintate Belgia, Franta si Statele Unite.
"Ce s-a intamplat in Franta se va repeta in Belgia", promite autorul scrisorii. Fie ca este vorba despre orase mari sau zone rurale. "SI va cuceri Europa din Belgia", adauga el. "Pentru ca desfasurati un proces impotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzata de recrutarea islamistilor, n.red.) si tineti prizonieri mai multi frati de-ai nostri", continua autorul.
Scrisoarea a fost confiscata de politie.
La 15 ianuarie, fortele belgiene au efectuat o vasta operatiune antiterorista pentru anihilarea unei grupari care se pregatea sa comita atentate pentru "a ucide politisti". In cadrul acestei operatiuni au fost arestate 13 persoane la Verviers si Bruxelles, iar nivelul alertei a fost ridicat cu o treapta, la 3, pe o scara de patru.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004703 (s)