News Flash:

Bacteria E.Coli, gasita la membrii familiei fetitei cu sindrom hemolitic uremic si la persoana care le furniza laptele

26 Mai 2016
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
Trei din cele patru probe coprobacteriologice recoltate de Directia de Sanatate Publica Arges de la membrii familiei fetitei diagnosticate cu sindrom hemolitic uremic si de la cea care le furniza lapte au rezultat pozitive la E.Coli verotoxina.
Directorul DSP Arges, Sorina Hontaru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca Institutul Cantacuzino a transmis rezultatele analizelor coprobacteriologice prelevate de DSP Arges in cazul fetitei de un an si 8 luni cu sindrom hemolitic uremic (SHU).
Astfel, din cele patru probe prelevate de la membrii familiei copilului si de la familia care le furniza laptele, trei au rezultat pozitive la E.Coli verotoxina.
Dupa aflarea rezultatelor, reprezentantii DSP Arges au anuntat Ministerul Sanatatii si DSVSA Arges, astfel ancheta epidemiologica va fi extinsa.
Reprezentantii DSVSA Arges au recoltat si ei probe de iaurt natural ecologic din frigiderul familiei din Pitesti, probe de lapte fiert din frigider, lapte crud achizitionat de la o familie din Topoloveni de tatal micutei, de unde se aprovizionau si inainte ca fetita sa se imbolnaveasca, precum si probe de apa de la robinet din Pitesti si gospodaria din Topoloveni, apa de la un izvor public din Pitesti, de unde familia se aproviziona pentru spalarea zarzavaturilor care erau flosite in alimentatie.
Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucuresti la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV), iar rezultatele au rezultat negative.
Fetita de un an si 8 luni a fost transferata vineri, 13 mai, la Bucuresti, dupa ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, unde nu a stat mai mult de o ora. "Debutul a fost undeva pe data de 11 mai si prezentarea la Pediatrie pe 13, cand a si fost transferata la Bucuresti. Prezenta scaune diareice. S-a inmultit numarul scaunelor si la prezentarea la Spitalul de Pediatrie copilul avea si deshidratare", declara directorul adjunct al DSP Arges, Adrian Stoica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004607 (s)