News Flash:

Nicolaescu sustine ca a cerut un control privind infectiile intraspitalicesti si Banicioiu l-a oprit

24 Mai 2016
882 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen nicolaescu
Fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat, marti, ca a demarat, in anul 2013, un control amplu de trei luni privind curatenia si igiena ca principal factor pentru infectiile intraspitalicesti, pe care succesorul sau la minister, Nicolae Banicioiu, l-a oprit.
Intrebat daca a primit informari de la SRI, in perioada mandatului sau, privind dezinfectantii furnizati de Hexi Pharma, Nicolaescu a spus ca nu isi aminteste si ca informarile primite erau confidentiale.
"Nu-mi aduc aminte sa fi primit, cel putin in mandatului din 2013, informari referitoare la o anume firma producatoare de dezinfectanti. Indiferent daca as fi primit si mi-as fi adus aminte, pe fiecare document de la SRI scria in antet pe prima pagina informatiile acestea sunt confidentiale si nu pot fi dezvaluite nimanui. In consecinta, eu care am semnat un certificat ORNISS trebuie sa respect legea si ca atare nu va pot dezvalui informatii din respectivele informari care au venit la MS", a mai spus fostul ministru al Sanatatii.
Eugen Nicolaescu a adaugat ca nu putea dezvalui informatiile primite de la SRI, in calitate de ministru al Sanatatii, insa, putea cere "sa se accentueze controalele" in diferite domenii.
"Va aduc aminte ca in anul 2013, in toamna, tot ca urmare a mai multor informari din tara, urmaream si in mass-media locala, am declansat un control referitor la modul inn care se respecta conditiile de curatenie si de igiena ca principal factor pentru infectii intraspitalicesti, care a durat vreo doua saptamani. Am primit raportul la inceputul lunii ianuarie, raportul (…) facut de medici, ca inspectorii sunt medici care nu au constatat decat anumite aspecte care puteau fi sanctionate cu amenda, ceea ce am si facut", a declarat fostul ministru al Sanatatii, deputatul PNL Eugen Nicolaescu.
Eugen Nicolaescu a sustinut ca a cerut si demararea unui control amplu de trei luni, pentru ca "anumite aspecte" erau repetitive, insa, dupa ce a preluat Ministerul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a oprit acest demers.
"Pentru ca mi s-a parut ca anumite aspecte sunt repetitive am dispus la inceputul lunii februarie un control amplu de 3 luni (…) care ar fi trebuit sa inceapa pe 1 martie. Eu am demisionat pe 27 februarie. Deci, dupa ce am plecat din mandat, din cate stiu, a fost anulat urmatorul control, dar sigur, puteti sa il intrebati pe domnul Banicioiu de ce l-a anulat", a mai spus liberalul.
 

banicioiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1085 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030688 (s)