News Flash:

Bacalaureat 2017: Elevii de clasa a XII-a sustin, miercuri, evaluarea competentelor intr-o limba straina

14 Iunie 2017
816 Vizualizari | 0 Comentarii
bac lucrare
Elevii de clasa a XII-a sustin, miercuri, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, pana acum desfasurandu-se proba privind competentele digitale si cea la limba romana. Probele scrise vor incepe pe 26 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 10 iulie.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, elevii care au finalizat clasa a XII-a vor sustine, in perioada 14-16 iunie, evaluarea competentelor orale intr-o limba de circulatie internationala, aceasta fiind ultima proba a competentelor care preced examenele scrise. Absolventii de liceu au sustinut deja proba la competentele digitale si cea la competentele lingvistice la limba romana.
La aceste probe, candidatii nu primesc note, ci calificative. Cel mai slab calificativ este cel de "utilizator incepator", urmat de "utilizator mediu", "utilizator avansat" si "utilizator experimentat". Elevii care nu se prezinta la aceste competente, nu vor putea sustine probele scrise ale examenului de bacalaureat.
Cele mai importante probe ale examenului de bacalaureat sunt insa cele scrise. Pe 26 iunie, absolventii de liceu dau examenul scris la romana, urmat, pe 28 iunie, de proba obligatorie de profil, adica, matematica sau istorie si ultima proba este cea la alegere, in functie de specializare si este sustinuta pe 30 iunie.
Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidatii care sunt prinsi fraudand aceasta evaluare nu vor mai avea dreptul sa se inscrie in urmatoarele doua sesiuni. Elevii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe.
Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile de bacalaureat organizate incepand cu anul 2003 pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate in anii mentionati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)