News Flash:

ATENTIONARE ANM: Cod galben de vijelii si descarcari electrice in nordul, vestul si sud-vestul tarii

17 Iunie 2016
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1 1
Meteorologii au emis, vineri, o atentionare de cod galben de vijelii si descarcari electrice pentru 14 judete din nordul, vestul si sud-estul Romaniei, valabila pana sambataa dimineata.
Potrivit informarii meteorologilor, avertizarea este valabila in Botosani, Suceava, Maramures, Bistrita- Nasaud, Mures, Satu- Mare, Salaj, Cluj, Alba-Iulia, Bihor, Hunedoara, Arad, Timis si Caras-Severin, incepand de vineri de la ora 16 pana sambata la ora 09.
"Instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei. Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie, va cadea grindina, iar aversele vor fi izolat importante cantitativ (peste 20...30 l/mp)", se arata in informarea Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
De asemenea, "in cea mai mare parte a tarii vremea va fi caniculara, cu maxime cuprinse intre 35 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis".
In noaptea de vineri spre sambata, 17/18 iunie, temperaturile minime vor fi, in general, peste 20 de grade, caracterizand o noapte tropicala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005430 (s)