News Flash:

ALERTA ANM: Canicula, disconfort termic, dar si instabilitate atmosferica accentuata, incepand de vineri

16 Iunie 2016
959 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod 1
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de disconfort termic, canicula, dar si instabilitate atmosferica accentuata, valabila incepand de vineri de la pranz.
Potrivit meteorologilor, in intervalul 17 iunie, ora 12,00 — 18 iunie, ora 23,00, se vor semnala atat perioade de canicula, cat si de instabilitate atmosferica accentuata.
Astfel, vineri, 17 iunie, vremea va fi calduroasa in toate regiunile, local caniculara in vestul, centrul si sudul tarii, iar sambata 18 iunie, canicula va persista in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei. Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 — 38 de grade in Lunca Dunarii.
Disconfortul termic va fi accentuat in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.
Totodata, incepand din dupa-amiaza zilei de vineri, 17 iunie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului. In respectivele zone vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie.
Izolat, ploile vor avea caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15 — 20 l/mp.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006531 (s)