News Flash:

Astazi incepe inscrierea in clasa pregatitoare. Vezi situatia din judetul Timis

23 Februarie 2015
1688 Vizualizari | 1 Comentarii
Luni, 23 februarie incepe prima etapa a inscrierii in clasa pregatitoare, ori clasa zero. In Timis, pentru clasa pregatitoare, sunt disponibile 278 de clase, aprobate, cu o capacitate de 6774 de locuri. Pot fi inscrisi in clasa pregatitoare copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2015, inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Inscrierile vor avea loc la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, in sectiunea Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie. Dupa completarea cererii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii. Acte necesare pentru inscriere: cerere-tip de inscriere. Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal. Copie si original al certificatului de nastere al copilului. Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare/clasei I (acolo unde este cazul). Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul). Inscrierile vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Prima etapa: 23 februarie - 13 martie: de luni pana vineri, intre orele 08:00 - 20:00, sambata, intre orele 09:00 - 13:00. Parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant. In perioada 20-21 martie are loc afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa.
A doua etapa: 24 martie - 3 aprilie. Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere. In 10 aprilie are loc afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa. Informatiii puteti gasi si pe paginile imnspectoratelor judetene. Inspectoratele scolare vor crea, pe prima pagina a site-urilor lor, o sectiune- Inscrierea in invatamantul primar 2015 (Inspectoratul Scolar Timis - http://www.isj.tm.edu.ro/clasa-pregatitoare-si-clasa-i), care poate fi accesata si de pe site-ul Ministerului Educatiei, www.edu.ro, din sectiunea similara. Parintii pot apela si un Telverde: pentru judetul Timis poate fi apelat numarul 0800 816 256, intre orele 8.00-20.00.

invatamantul primar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006010 (s)