News Flash:

Iohannis, despre furnizarea de arme Ucrainei: Livrarile de armament duc la amplificarea conflictului

20 Februarie 2015
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca optiunea privind furnizarea de arme Ucrainei trebuie lasata "pentru mult mai incolo" deoarece livrarile de armament duc intotdeauna la amplificarea conflictului.
Intrebat, la Digi 24, daca va fi liniste in Ucraina, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca liderii europeni si-au exprimat la Consiliul European informal speranta ca Acordul de la Minsk "va tine". "Este, cum s-a exprimat foarte frumos cineva acolo, o raza de speranta. Mai mult, deocamdata nu, dar, daca se pastreaza, poate sa duca la rezultate palpabile", a precizat Iohannis.
Intrebat daca poate ajunge la frontiera Romaniei conflictul din Ucraina, seful statului a negat. "Nu, nu cred ca va ajunge conflictul propriu-zis la granitele Romaniei, dar e clar ca si acum deja s-a ajuns prea departe, daca vorbim de implicarea militara", a spus el.
In ceea ce priveste furnizarea de arme pentru Kiev, Klaus Iohannis a apreciat ca aceasta optiune "trebuie lasata pentru mult mai incolo". "Livrarile de armament niciodata nu au pacificat zone conflictuale, livarile de armament intotdeauna duc la o amplificare a conflictului", a precizat Iohannis, subliniind insa ca trebuie lasat "un spatiu de manevra daca situatia se schimba in mult mai rau". "Atunci este posibil ca impreuna cu partenerii sa se reevalueze aceasta chestiune", a punctat presedintele.
Mediafax.ro 

iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006541 (s)