News Flash:

Alunecari de teren in Dambovita! Autoritatile vor sa evacueze mai multe familii, oamenii refuza

29 Martie 2018
909 Vizualizari | 0 Comentarii
alunecare

O puternica alunecare de teren produsa in comuna Glodeni din judetul Dambovita, din cauza ploilor si topirii zapezii, a afectat opt case, gradini si drumuri. Autoritatile au decis ca sase familii sa fie evacuate, insa oamenii refuza sa-si paraseasca agoniseala de-o viata.


Topirea zapezii si ploile au facut ca pamantul sa porneasca la vale, in comuna Glodeni din judetul Dambovita. Alunecarea s-a produs pe o suprafata mare, autoritatile fiind neputincioase.

Viceprimarul comunei Glodeni, Adrian Badaran, a declarat ca in zona caselor alunecarea s-a produs pe o suprafata de 800 de metri liniari, insa pamantul a pornit pe mai multe hectare, fiind afectate gradini si drumuri.

“S-a agravat. Nimeni nu se astepta la asa ceva. Este o suprafata mare, nu am putut inca estima. Sunt mai multe hectare, iar la case, este vorba despre 800 de metri liniari”, a declarat Badaran.


Acesta a precizat ca joi, in zona, urmeaza sa ajunga o echipa de geologi care va analiza alunecarea si cu ajutorul unor drone. Intre timp, autoritatile incearca sa-i convinga pe localnici sa-si paraseasca locuintele care stau sa cada.

Opt case sunt afectate de alunecare, iar jandarmii le-au pazit in noaptea de miercuri spre joi.

“Sunt opt case afectate de alunecare. Oamenii nu vor sa plece. Am dispus evacuarea pentru sase familii, o locuinta nu sta nimeni in ea, iar din alta a plecat o persoana. Omul se desparte greu. E munca omului de o viata. Am vorbit tot timpul cu ei. Am incercat sa gasim solutii. Pot pleca la rude”, a declarat viceprimarul comunei Glodeni.

Adrian Badaran a spus ca in total 21 de persoane ar urma sa fie evacuate, printre care si o femeie care este imobilizata si un echipaj ISU ar urma sa ajute la mutarea ei.

“E caz clar de evacuare. Peretii sunt crapati. Falia a despartit practic doua case, a plecat pamantul cu tot cu case, se lasa in jos. Nu se mai poate locui”, a precizat Adrian Badaran.


ploilor zapezii topirea zapezii dambovita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1368 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006622 (s)