News Flash:

Ancheta la Mina Lupeni dupa ce un angajat a postat fotografii facute in subteran

28 Martie 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
lupeni

O ancheta interna a fost declansata la Mina Lupeni, din Valea Jiului, dupa ce un angajat al exploatarii a postat pe o retea de socializare fotografii efectuate in subteran cu un telefon mobil, aparat electronic interzis in mina din cauza riscului de explozie care ar putea sa apara in frontul de lucru la momentul utilizarii acestui echipament. 

Ancheta a inceput dupa ce un inspector al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Hunedoara a observat fotografiile si a atentionat verbal conducerea exploatarii miniere despre ceea ce a postat pe internet angajatul unitatii miniere. 

"La Lupeni se desfasoara, in momentul de fata, o ancheta care se face pentru postarile pe care le-a avut un angajat al exploatarii miniere pe profilul sau de Facebook. A fost o sesizare venita din partea ITM, iar acum se ancheteaza acest lucru. (...) Este foarte grav, pentru ca telefonul nu este un dispozitiv antigrizutos (un echipament prevazut cu dispozitive speciale de protectie care permit folosirea unui aparat in minele de carbune unde este prezent si gazul metan - n.r.). Este o abatere disciplinara, care poate fi sanctionata cu desfacerea contractului individual de munca, pentru ca prezenta gazului metan poate declansa oricand o explozie ce poate duce la pierderea de vieti omenesti in zona respectiva", a declarat marti presedintele Sindicatului "Muntele", Darius Campean. 

Potrivit liderului sindical, numarul controalelor efectuate asupra minerilor la intrarea in schimb a crescut, rostul lor fiind de a preveni introducerea in subteran a obiectelor interzise, cum sunt tigarile, brichetele sau alte dispozitive cu risc de explozie intr-un mediu cu praf de carbune si gaz metan. 

"In ultima perioada, numarul acestor verificari a crescut, atat in ceea ce priveste rechizitele de fumat, cat si controalele pentru un eventualul consum de alcool. Conform Contractului Colectiv de Munca al Complexului Energetic Hunedoara, acestea sunt abateri disciplinare care pot fi sanctionate si cu desfacerea contractului individual de munca. (...) Speram ca astfel de lucruri sa fie evitate la timp, pentru a nu crea alte fapte care pot genera accidente colective de munca", a aratat Campean. 

Verificarea survine la cateva zile dupa ce o ancheta a ITM Hunedoara, efectuata dupa explozia din subteranul Minei Uricani, a aratat ca principala cauza a deflagratiei a fost utilizarea obiectelor de fumat intr-un loc nepermis. Deflagratia de la Uricani a avut loc pe 30 octombrie 2017 si s-a soldat cu moartea a doi mineri. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005408 (s)