News Flash:

Alina Bica, refugiat in Costa Rica. Avocatul sau spune ca ii este imposibil sa ajunga in Romania

20 Aprilie 2018
906 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

Avocatul Alinei Bica a cerut, vineri, instantei, ca sedinta sa fie secreta, precizand ca fost sefa a DIICOT vrea sa fie audiata prin videoconferinta, fiind in imposibilitatea de a veni in tara. Aparatorul a mentionat ca Bica este refugiat in Costa Rica si a cerut date privind aplicarea protocolului. Instanta suprema a decis, ulterior, amanarea termenului din dosarul Alinei Bica pana pe 16 mai, dispunand solicitarea de informatii de la DNA privind modalitatea in care s-a aplicat protocolul SRI-Parchetul General in acest caz. Judecatorii spun ca Bica nu e refugiat in Costa Rica.
"Doamna Bica are statut protejat si este refugiat in Costa Rica. Resedinta sa este acum este in San Jose", a spus avocatul in sala de judecata.

Alina Bica ar refugiat din luna ianuarie, avocatul ei prezentand documente pe care le-ar fi luat de la jurnalista Sorina Matei, careia Bica i le-ar fi trimis traduse, potrivit celor spuse de avocat in sala de judecata.

Avocatul Alinei Bica a solicitat ICCJ transmiterea unei adrese la DNA prin care sa se ceara informatii referitoare la aplicarea protocolului SRI-Parchetul General in cazul ei. Mai exact, aparatorul cere sa afle daca ofiterii SRI au facut acte in acest dosar, solicitand in acest context amanarea sedintei de judecata.


Avocatul Alinei Bica a sustinut ca fosta sefa a DIICOT se afla in imposibilitatea de a veni in Romania, din cauza unei leziuni de coloana lombara, cerand astfel audierea prin videoconferinta, dand exemplu lui Sebastian Ghita.

Acesta a precizat ca urmeaza sa aiba o interventie medicala, iar trei luni nu poate calatori cu avionul.

"S-au desfiintat cursele maritime, singurele sunt de marfa. Nu sunt vase de croaziera care sa traverseze acum oceanul. De aceea nu a putut sa vina in fata dumneavoastra. (..) Doamna Bica va cere sa fie audiata prin intermediul videoconferintei, asa cu s-a intamplat cu cel din Serbia", a spus avocatul Alinei Bica in sala de judecata.

In replica, procurorul DNA a cerut respingerea cererilor, precizand ca documentele depuse nu demonstreaza ca se afla in imposibilitatea de a calatori, mentionand ca se urmareste tergiversarea cauzei.

"Aceasta stare de sanatate a fost invocata din decembrie 2017. Recomandarea medicala initiala a fost tratament cu analgezice. De atunci nu au mai aparut modificari. Ea a solicitat sa dea o declaratie suplimentara. Intre timp, Alina Bica a plecat din tara. Demersurile acesteia urmaresc tergiversarea cauzei", a spus procurorul DNA.

ICCJ: Bica are doar un carnet provizoriu, nu are statut de refugiat. Instanta cere date de la DNA

Instanta suprema a decis, vineri, amanarea termenului din dosarul Alinei Bica pana pe 16 mai, dispunand solicitarea de informatii de la DNA privind modalitatea in care s-a aplicat protocolul SRI-Parchetul General in acest caz. Judecatorii spun ca Bica nu e refugiat in Costa Rica

ICCJ constata ca actele medicale nu dovedesc imposibilitatea de prezenta. (..) ICCJ constata ca aceasta nu are statut de refugiat, are un carnet provizoriu valabil pana la 30 ianuarie 2019.

Judecatorii au respins cererea de secretizare a sedintei, insa au admis transmiterea unei adrese catre DNA pentru comunicarea modului in care s-a aplicat protocolul SRI-Parchetul General in aceasta cauza.

Alina Bica este judecata pentru fapte pe care le-ar fi comis in calitate de membru in comisia ANRP.Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita. Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.


diicot aparatorul costa rica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006244 (s)