News Flash:

ALERTA! Opt persoane au murit din cauza gripei, in ultimele zece zile. Reactia ministrului Sanatatii

9 Februarie 2018
897 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz

Alte opt persoane au murit, in ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numarul deceselor ajungand la 16.
De la inceputul sezonului 2017-2018 au fost inregistrate 16 decese confirmate cu virus gripal, din care 11 tip A, subtip (H1)pdm09 si 5 tip B, fata de 21 in sezonul precedent, din care 19 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 si 1 tip A, nesubtipat, potrivit Centrului National de Supraveghere si control a bolilor transmisibile.

Niciuna dintre cele opt persoane care au murit in ultima perioada nu era vaccinata antigripal.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca nu este vorba despre o epidemie, anul trecut fiind inregistrate 22 de decese din cauza virusului gripal. Ministrul a precizat ca sunt focare locale, iar la Spitalul Marius Nasta sunt internate opt persoane cu infectii respiratorii.
"In acest moment, nu putem spune ca in Romania avem o epidemie de gripa, ci doar o circulatie mai intensa a virusului gripal si se incadreaza in limitele stabilite de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Avem 16 persoane decedate din cauza virusului gripal, iar anul trecut, in aceasta perioada, am avut 21 de persoane. Sunt 16 decese confirmate de laborator. Sezonul de gripa, din pacate, la noi s-a deschis mai tarziu, dar mi-au confirmat specialistii ca nu avem o epidemie, ci focare locale la Iasi, la Bucuresti, la Institutul Marius Nasta avem opt cazuri inregistrate. Domnul profesor Streinu Cercel spunea ca aceaste focare se vor prelungi pana in una aprilie, deci, in continuare trebuie sa ne luam masurile de siguranta", a declarat ministrul Sanatatii.

In acest moment mai sunt disponibile peste 135.000 doze de vaccin. Trebuie luate masuri de carantina acolo unde sunt focare, in spitale trebuie limitat numarul vizitatorilor, sustine Sorina Pintea.

"Au fost vaccinate peste 800.000 de persoane. (..) Ni s-a spus de la INSP ca am inregistrat 542 de cazuri de infectii respiratorii, fata de 252 de cazuri de gripa confirmate anul trecut. Din aceste 542 de cazuri, 300 sunt confirmate in laborator, deci nu toate cazurile de infectii respiratorii sunt cazuri de gripa. Orice spital poate interna un pacient daca nu mai sunt locuri in celelalte spitale pentru ca exista conditii de izolare, proceduri si protocoale, circuite, deci nu ne putem impiedica de faptul ca nu avem locuri in spitalele de boli infectioase. Daca vaccinul nu se gaseste in farmaciile cu circuit deschis, mi s-a spus de la DSP ca inseamna ca nu au fost comandate. Avem in Bucuresti, daca nu sunt undeva, vom trimite acolo. Daca focarele se prelungesc pana in aprilie, nu cred ca va fi nevoie de suplimentarea numarului de doze", a mai spus Pintea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004480 (s)