News Flash:

Alerta la Timisoara! Tot mai multe cazuri de gripa in scolile din oras

29 Ianuarie 2020
676 Vizualizari | 0 Comentarii

De la zi la zi creste numarul copiilor cu gripa in Timis. Medicii monitorizeaza cu mare atentie situatia si centralizeaza in fiecare dimineata cazurile.

Astfel, in gradinitele si scolile din Timisoara si din judet, numarul elevilor cu gripa a ajuns la 46. Li se adauga trei cadre didactice.

Alarmant e si numarul infectiilor respiratorii inregistrate: 2526 de copii si 40 de educatori si profesori.

Prefectul Liliana Onet a organizat miercuri o sedinta la care au participat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Primariei Timisoara si Aeroportului International Timisoara, in cadrul careia au fost abordate gripa sezoniera si masurile de prevenire a infectiei cu coronavirus.

A fost instituit un sistem de supraveghere a imbolnavirilor care presupune un triaj zilnic al elevilor din scolile din judet. Totodata, s-a decis ca in cazul in care apar mai mult de trei cazuri intr-o colectivitate (clasa de scoala sau grupa de gradinita) sau daca peste 20% din elevi sau prescolari lipsesc fiind bolnavi sa se suspende cursurile. Pana la ora actuala nu au fost astfel de cazuri.

Cum ne ferim de gripa?

Autoritatile sunt in alerta si incearca sa reduca, pe cat posibil, raspandirea bolii.

Astfel, Ministerul Sanatatii a facut apel la populatie sa ia masuri si recomanda oamenilor cateva masuri de preventie, in vederea evitarii imbolnavirii si a raspandirii virusului gripal:
• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si singurul care poate stabili o eventuala indicatie pentru spitalizare;
• Izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei; • Respectarea etichetei tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul partii interne a articulatiei cotului);
• Igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului;
• Purtarea echipamentului de protectie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical;
• Continuarea vaccinarii antigripale.

De asemenea, medicii atrag atentia populatiei ca trebuie sa faca o distinctie clara intre raceala si gripa, dar cel mai bine este se evite automedicatia si sa se apeleze la medic.

 


gripa timis medicii timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006412 (s)