News Flash:

Ajutor de la Salvati Copiii pentru Spitalul de Copii din Timisoara: noi echipamente performante pentru micuti

20 Mai 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de copii

Organizatia Salvati Copiii Romania a realizat o donatie de echipamente pentru sase spitale din tara, printre care si la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Echipamentele sunt performante si de ultima generatie.
 
 
Conform celor de la Salvati Copiii, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara a primit un analizor de toxicologie, un ecograf portabil, un monitor si perfuzomate pentru a ajuta la operatiile pentru micuti. Echipamentele sunt un real ajutor pentru actul medical.

„Pe parcursul anului beneficiaza de ecografie (abdominala, transfontanelara, de sold, ganglionara, plaman etc.) aproximativ 3.000 de pacienti de varste diferite, de la o zi la 18 ani. Ecograful donat de Salvati Copiii este de o deosebita importanta, datorita acuratetei structurale. Foarte importanta este si initierea ecografiei cu substanta de contrast in patologia nefrologica, scazand necesitatea iradierii pacientilor pentru stabilirea diagnosticului pozitiv in patologia malformativa.

De asemenea, analizorul de toxicologie folosit in urgente depisteaza substantele care sunt implicate in principalele intoxicatii voluntare ale adolescentilor, totul in contextul aparitiei unor noi situatii in contextul pandemic, ele cuprind desigur si intoxicatiile cu substante de abuz denumite clasic droguri”, a explicat dr. Mihai Gafencu de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara.

 

In ultimii 11 ani, Salvati Copiii Romania a investit peste sapte milioane de euro in dotarea a 102 unitati medicale din toate judetele tarii cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea si tratarea a peste 140.000 de copii. Implicati in actiuni de solidaritate pentru solutii medicale pentru copii, Salvati Copiii Romania face apel la publicul larg pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit catre scopul lor – modernizarea si dotarea cu echipamente performante a maternitatilor si sectiilor de pediatrie din Romania.

Toti cei care doresc sa contribuie pot trimite formularul de redirectionare a 3,5% din impozitul pe venit catre administratia financiara pana pe 25 mai 2022.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1769 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005309 (s)