News Flash:

A fost descoperit cel de-al doilea caz de variola maimutei pe teritoriul Romaniei. Ce masuri au luat autoritatile

14 Iunie 2022
490 Vizualizari | 0 Comentarii
variola 1

Al doilea caz de variola maimutei a fost diagnosticat oficial in Romania. Este vorba despre un barbat in varsta de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinica medicala din Bucuresti saptamana trecuta, iar investigatiile de laborator au confirmat astazi ca pacientul este infectat cu variola maimutei.


In acest caz a fost declansata o ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor directi.

​Ministerul Sanatatii anuntase ieri primul caz de variola maimutei diagnosticat in Romania - un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti.

„Acesta a fost diagnosticat in cursul zilei de astazi in urma investigatiilor de laborator. Boala a debutat in urma cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital in cursul noptii precedente. Starea barbatului este buna”, anunta ieri Ministerul Sanatatii.

Primul roman diagnosticat cu variola maimute primeste tratament simptomatic si se afla in izolare, mai preciza Ministerul Sanatatii: „Din anamneza, rezulta ca partenerul persoanei infectate a calatorit in ultima perioada in mai multe tari din Europa unde exista numeroase cazuri de infectie cu variola maimutei.”, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004871 (s)