News Flash:

Schimbari majore in ceea ce priveste Codul Rutier. Cum ii va afecta asta pe viitorii soferi

13 Iunie 2022
418 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Sunt anuntate noi schimbari in Codul Rutier 2022. Un proiect legislativ va schimba complet felul in care romanii vor putea sa-si ia permisul de conducere. Toti cei care vor sa devina soferi trebuie sa afle asta.

Examenul pentru obtinerea carnetului de conducere ar putea sa fie sustinut oriunde in tara, potrivit unui nou proiect de lege care a fost pus in dezbatere in cursul zilei de joi.

Astfel, proiectul prevede ca viitorii soferi sa poata sustine examenul pentru obtinerea permisului auto indiferent daca se afla sau nu in localitatea sau regiunea unde au domiciliul.
Proiectul de lege, care se afla in dezbatere in Senat si care prevede modificarea conditiilor prevazute in prezent de Codul Rutier, vrea sa schimbe si intervalul de timp necesar pentru obtinerea permisului de conducere. Mai exact, intervalul ar urma sa contina perioada de scolarizare si cele doua etape ale examenului (proba scrisa si practica).

De asemena, proiectul de lege prevede ca viitorii soferi sa nu mai fie nevoiti sa astepte pana termina scoala de soferi pentru a putea sustine examenul. Acestia vor putea sustine examenul scris, sala, imediat dupa incheierea pregatirii teoretice, iar practica o vor putea face pana la data programata pentru sustinerea examenului practic.

Cursurile de pregatire practica in vederea obtinerii permisului de conducere, corespunzator categoriei de permis solicitat, pot incepe si dupa ce candidatul a fost declarat ADMIS de catre autoritatea competenta la proba teoretica de verificare a cunostintelor”, se arata in proiectul de lege aflat acum in dezbatere in Senat.


In plus, proiectul mai prevede ca la sustinerea probei practice, in masina sa se afle si instructorul avut in perioada efectuarii practicii, pe langa politist si candidat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006276 (s)