News Flash:

Certificatul COVID a fost prelungit cu inca un an. Ce trebuie sa stie cei care nu s-au vaccinat cu schema completa

14 Iunie 2022
429 Vizualizari | 0 Comentarii
certificat covid

Parlamentul European si statele membre au convenit sa prelungeasca cu un an, pana in iunie 2023, regulamentul privind certificatul digital COVID-19 al UE pentru calatoriile in interiorul Uniunii, au anuntat institutiile europene, scrie AFP.

Multe state membre au incetat sa il solicite la intrarea pe teritoriul lor. Dar "legislatorii europeni vor sa garanteze ca cetatenii europeni se pot deplasa liber in cazul in care apare o noua varianta ingrijoratoare", a explicat PE intr-un comunicat.

Regulamentul de implementare a acestui certificat sanitar comun, atestand vaccinarea impotriva COVID-19, un test negativ sau o infectie in ultimele sase luni, a intrat in vigoare la 1 iulie 2021 si urma sa expire la 30 iulie 2022. Comisia a propus in februarie sa il prelungeasca cu un an.

"Situatia epidemiologica se poate schimba rapid, iar certificatul digital COVID-19 al UE a fost un instrument cheie pentru a ne ajuta sa traversam situatii fluctuante", a explicat comisarul european responsabil cu dosarul, Didier Reynders.

"Suntem hotarati sa revenim la libera circulatie fara restrictii si salutam decizia unor state membre de a ridica toate restrictiile de calatorie, inclusiv prezentarea unui certificat COVID-19", a continuat el.

Cu toate acestea, "acordul la care s-a ajuns astazi ne va ajuta in continuare sa facilitam calatoriile libere si in siguranta, daca o crestere a infectiilor obliga statele membre sa reintroduca temporar restrictii", a subliniat comisarul, informeaza ziare.com.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004459 (s)