News Flash:

Numeroase probleme descoperite la perdeaua forestieră a Timișoarei

A constituită, prin Ordinul Prefectului, o Comisie mixtă de verificare a pășunatului ilegal în zona Ovidiu Balea

27 Martie 2023
241 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a inițiat o acțiune de plantare de puieți în zona Ovidiu Balea, pentru a completa perdeaua forestieră a orașului. Însă, autoritățile au descoperit că mai multe turme de animale pășunează ilegal în zonă, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor de siguranță igienico-sanitare, de mediu și veterinare. Astfel, la solicitarea Primăriei, a fost constituită o comisie mixtă pentru verificarea situației. 
În urma controlului, s-a constatat că turmele de oi nu aveau autorizație de pășunat, iar multe dintre animale erau neînregistrate, încălcând normele sanitar-veterinare. De asemenea, în zonă au fost identificate construcții improvizate și acumulări de deșeuri. Proprietarii turmelor de animale au fost convocați la sediul DSVSA pentru verificarea documentelor sanitar-veterinare. 
Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai mai multor instituții, printre care Instituția Prefectului, Direcția Silvice, Gărzii de Mediu, Gărzii Forestiere, Direcția Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Poliției Locale. Primăria va lua măsuri pentru protejarea zonei și pentru eliberarea domeniului public ocupat ilegal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006604 (s)