News Flash:

Trofeu pentru Timișoara

Primarului Dominic Fritz i s-a oferit „Mărul De Aur ” pentru activitatea depusă în promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii

27 Martie 2023
233 Vizualizari | 0 Comentarii

Începând de vineri, Timișoara deține trofeul Mărul de Aur, acordat de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET), pentru activitatea sa de promovare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Președintele FIJET, Tijani Haddad, i-a oferit personal primarului Dominic Fritz trofeul "Mărul de Aur" vineri, în semn de recunoaștere a eforturilor municipalității de a promova Timișoara ca destinație turistică la nivel național și internațional.


”Este în primul rând un stimul să mergem mai de departe pe această cale și calea este să promovăm Timișoara cu tot cu istoria ei, cu valorile sale și cu potențialul său. Pentru că e e foarte important să ne facem vocea auzită și să ne facem imaginea văzută nu doar în România, ci peste tot în lume. Și această abordare de a lucra foarte mult pentru promovarea internațională a Timișoarei a fost recunoscută astăzi prin acest premiu. Nu este decât un simbol, dar ne este o încurajare, de fapt, să mergem mai departe pe acest drum. Vrem să poziționăm Timișoara ca un oraș european pe harta Europei și prin asta să contribuim și la promovarea României. Și în același timp vrem ca și românii să vină la Timișoara cu conștiință că nu o să găsească doar un oraș extraordinar din România, ci de fapt o să găsească un oraș cu adevărat european, care reprezintă valorile europene de secole”, a transmis primarul Dominc Fritz, după primirea trofeului.

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) a acordat Trofeul "Mărul de Aur" Timișoarei pentru eforturile depuse în promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Trofeul este considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie și este acordat organizațiilor, orașelor sau personalităților care contribuie la dezvoltarea turismului. Alte destinații din România care au primit această distincție sunt: Bucovina în 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului în 2009, Târgu Jiu în 2014 și Oradea în 2019. FIJET a acordat aceste trofee începând din 1971, iar cele mai recente au fost oferite orașelor Novi Sad (Serbia) și Izmir (Turcia) în toamna anului trecut. Până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, diferite ca mărime și formă.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005552 (s)