News Flash:

Panouri fotovoltaice montate pe toate proprietățile Grupului Iulius

Iulius Town Timișoara este una dintre locațiile în care va crește autonomia de energie

24 Martie 2023
244 Vizualizari | 0 Comentarii

IULIUS este singura companie din România de pe piața imobiliară care implementează un proiect amplu de creștere a autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice în toate proprietățile sale dezvoltate și operate. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare și achiziție de echipamente până la montaj și punerea în funcțiune a infrastructurii. Energia produsă va fi folosită în scop propriu, iar investiția depășește 3,5 milioane de euro.

Proiectul de panouri fotovoltaice acoperă o suprafață totală de 26.000 mp și este implementat în toate cele opt proprietăți din portofoliu: ansamblurile mixte de regenerare urbană Palas Iași și Iulius Town Timișoara, cele trei centre comerciale din rețeaua națională Iulius Mall: Iași, Cluj-Napoca și Suceava, Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din țară (60.000 mp), care va fi inaugurată în această primăvară, cele două proiecte de proximitate Family Market din Iași (Miroslava și Bucium).

Energia regenerabilă generată prin această soluție va fi folosită în toate funcțiunile proiectelor IULIUS, inclusiv în ansamblurile mixte, centrele comerciale și clădirile de birouri. Se estimează că se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivelul grupului, ceea ce va duce la eliminarea a 1.500 de tone de CO2/an, echivalentul unei păduri cu peste 20.000 de arbori.

„IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care realizează o investiție de o asemenea anvergură în toate proprietăţile sale. Producerea de energie din resurse regenerabile pentru consumul propriu este un obiectiv asumat prin strategia de sustenabilitate IULIUS, care confirmă preocuparea noastră pentru reducerea amprentei de carbon. De altfel, toate clădirile construite de noi – fie că este vorba despre malluri sau clădiri de birouri – sunt prietenoase cu mediul și certificate LEED. Prin acest proiect, care estimăm că va genera anual peste 5.500 MWh, reușim să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenționale. Pentru a înțelege mai bine impactul, același efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori. Atingem, prin acest proiect, obiective multiple: protecția mediului și un control mai bun al costurilor cu energia, aspect foarte important în contextul actual”, a declarat Robert Ghercă, Chief Technical Manager IULIUS.

În afară de impactul economic direct al reducerii costurilor cu energia electrică, noul proiect ecologic al companiei IULIUS contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice prin reducerea amprentei de carbon, care este un obiectiv asumat de UE prin programul Green Deal, cu scopul de a atinge neutralitatea climatică în Europa până în 2050.

În raportul lor de sustenabilitate din 2021, IULIUS a anunțat o reducere cu 16% a emisiilor de gaze cu efect de seră față de anul 2019, precum și o eficientizare cu 33% a consumului de apă la nivelul grupului. În ceea ce privește mediul, raportul menționează și o reducere cu 15% a consumului total de energie raportat la anul 2019, precum și o reducere cu 34% a volumului deșeurilor menajere.

Recent, IULIUS a încheiat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru a dezvolta o strategie de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei și pentru a atinge obiectivul de emisii net-zero. Acest parteneriat este primul angajament de acest fel din România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)