News Flash:

Migranții ilegali circulă cu taxiul sau cu Uber

Polițiștii de frontieră Cruceni au descoperit migranți ce voiau să treacă ilegal frontiera

24 Martie 2023
242 Vizualizari | 0 Comentarii

Polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Cruceni au depistat, miercuri, mai mulți migranți care nu aveau documente legale și care încercau să părăsească România în mod ilegal. Aceștia s-au apropiat de graniță folosind taxiul sau serviciile Uber.
„În jurul orei 19:30 au fost reținuți, la aproximativ 700 de metri de frontiera cu Serbia, trei cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. La scurt timp, în apropierea locului depistării, pe comunicația DN59B, între localităție Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un autoturism care circula în regim de taxi, condus de un cetățean român.
Acesta a confirmat faptul că a transportat cele trei persoane din municipiul Timișoara până în localitatea Foeni, în urma unei comenzi”, a precizat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara.

După ce au descoperit migranți fără forme legale care plănuiau să iasă ilegal din România cu taxiul sau cu Uber, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni au continuat cercetările și au depistat două autoturisme care transportau cinci cetățeni străini pe același traseu dintre localitățile Foeni și Iohanisfeld, acestea circulând în regim de ride sharing și fiind conduse de cetățeni români. Cei implicați au fost escortați la sediul instituției pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii și cei trei depistași pe jos sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun. Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006726 (s)