News Flash:

60 de mineri au pornit intr-un mars de protest de 320 de kilometri, de la Targu Jiu la Bucuresti. Vor ajunge in aproximativ 8 zile

11 Aprilie 2016
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
mineriada2
60 de sindicalisti din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie au plecat in mars din fata Sucursalei Electrocentrale Rovinari, indreptandu-se catre Bucuresti, minerii protestand astfel fata de situatia Complexului Energetic Oltenia si solicitand salvarea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sindicatele din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) au decis sa organizeze "un mars al disperarii”, in cadrul caruia minerii si energeticienii sa parcurga pe jos distanta de la locul de munca pana in Bucuresti, pentru depunerea unui memorandum, sustinut si de semnaturile celorlalti angajati.
”Dorim sa atragem atentia asupra a ceea ce se intampla in piata de energie, asupra legislatiei primare si secundare din aceasta piata, legislatie care face ca noi, producatorii de energie pe lignit, sa scoatem lignitul, il procesam, il transportam, il transformam in termocentrale in energie electrica, il injectam in retea si luam 17 bani pe kilowatt-ora, acasa oamenii il platesc cu 60 de bani, aproape 70% din pretul platit se duce in buzunarul baietilor destepti, ca sunt din distributie, ca sunt din transport.(...) Nu se poate ca niste baieti destepti sa ia populatiei atatia bani pe energia electrica, in timp ce noi, producatorii clasici, vindem foarte jos si cu preturi din ce in ce mai mici si ne ducem spre insolventa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Parvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, care participa la mars.
Salariatii solicita pastrarea locurilor de munca din Oltenia, care depind de energia produsa pe baza de carbune si vor prezenta propuneri pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia.
"Ne vom opri la Bucuresti, la Guvern. Am trimis un memorandum prin care aratam cum s-a ajuns aici si solutiile noastre. Vom depune si miile de semnaturi pe care le-am strans si le vom strange pe acest traseu, de sustinere a Complexului Energetic Oltenia, am strans de la angajati in jur de 8.000 de semnaturi”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Parvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie.
Sindicalistii au anuntat ca vor organiza la final si un miting in fata Guvernului, in semn de nemultumire fata de propunerea Complexului Energetic Oltenia, care a anuntat ca 2.000 de oameni ar trebui sa fie disponibilizati incepand cu data de 1 iulie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007923 (s)