News Flash:

Gest superb facut de mai multi tineri dintr-o parohie din Timis

11 Aprilie 2016
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
tineri parohie
Tinerii Parohiei Matnicu Mic au  participat la un pelerinaj ce a avut drept scop imbogatirea starii sufletesti, precum si dobandirea unor noi cunostinte religioase, geografice si istorice. Primul obiectiv al calatoriei a fost atins la Deva, unde s-a vizitat Cetatea Devei, considerata una dintre cele mai importante fortificatii medievale din Transilvania. Tot in acest oras a fost vizitata si Catedrala episcopala, ce il are ocrotitor pe Sfantul Ierarh Nicolae. Calatoria a continuat cu vizitarea Castelului Huniazilor din Hunedoara, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Acest castel este cea mai mare constructie medievala cu dubla functionalitate (civila si militara) din Romania. Urmatorul popas s-a concretizat prin vizitarea Bisericii Sfantul Nicolae din Densus, cea mai veche biserica din Romania in care se mai tin slujbe.
Un alt obiectiv istoric a fost vizitarea Sarmisegetuzei Regia, capitala si cel mai important centru militar, religios si politic al statului dac inainte de razboaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din sase fortarete dacice din Muntii Orastiei, folosit de Decebal pentru aparare contra cuceririi romane, scrie ziuadevest.ro.
O oaza de liniste sufleteasca a fost intalnita la Schitul Poiana Marului, situat intr-un peisaj de poveste, unde calatorii s-au putut reculege si au putut medita. Mirosul imbietor al padurii, cantecul pasarilor si vorba duioasa a gazdelor au constituit motive suficiente pentru a promite si o alta revenire in acest colt de rai.
Pelerinajul a continuat cu vizitarea Catedralei episcopale din Caransebes cu hramurile ,,Invierea Domnului” si ,,Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”, unde pelerinii au primit informatii cu privire la istoricul acesteia si a episcopiei vizitate, putandu-se inchina la o parte din moastele Sfantului Ierarh Iosif Cel Nou de la Partos si ale Sfantului Andrei Saguna. A urmat un scurt tur al orasului, cu scopul de a primi cateva date istorice ce privesc renumita cetate a Banatului de Munte.
„Activitatea s-a vrut a fi una de comuniune si dialog intre tinerii parohiei, dar si de apropiere si legare de prietenii. De asemenea, s-a urmarit realizarea unor activitati educative, de socializare si recreative, care sa ramana si sa dainuie in memoria si in sufletul viitorilor adulti de maine. Avand in vedere ca anul 2016 a fost declarat de Sfantul Sinod ca Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox, Parohia Matnicul Mic isi  propune ca, pe viitor, sa intensifice acest tip de activitati cu tinerii”, a mentionat parintele paroh Emanuel Gafita.

rimul obiectiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005843 (s)