News Flash:

4,4 milioane de euro alocati pentru reabilitarea drumului catre Mosnita Veche

22 Septembrie 2015
1255 Vizualizari | 0 Comentarii
mosnita
Reprezentantii Primariei Timisoara sunt pregatiti sa aloce peste 4,4 milioane de euro pentru realizarea noului drum – un drum de 1,5 kilometri – care va face legatura intre oras si localitatea Mosnita Veche, daca alesii locali isi vor da marti acordul pentru asta. Pe raza comunei Mosnita legatura a fost deja creata, dar drumul se termina in camp, pentru ca Primaria Timisoara s-a miscat mai greu, iar consiliul local urmeaza de-abia acum sa aprobe studiul de fezabilitate pentru aceasta investitie.
Consilierii locali timisoreni si-au dat in vara acordul pentru realizarea noului drum de legatura dintre Timisoara si satul Mosnita Veche, care apartine de comuna Mosnita Noua – in luna iunie au aprobat o varianta de traseu, din doua propuse. Este o ruta despre care se vorbeste insa de ceva vreme, Primaria Mosnita Noua a realizat deja portiunea ei de drum, pe raza comunei, iar acest drum ar trebui racordat la cel pe care il va face Primaria Timisoara. Acum, „Drumul Boilor”, cum este el cunoscut, se termina in camp…
In urmatoarea sedinta a Consiliului Local Timisoara, programata marti, alesii ar urma sa aprobe in sfarsit studiul de fezabilitate pentru amenajarea drumului de legatura dintre Calea Mosnitei si Drumul Comunal 149.
Investitia, care ar urma sa fie realizata din bani de la bugetul local, este estimata la peste 4,4 milioane de euro conform SF-ului elaborat pentru primarie de SC Drum Proiectconsult SRL, scrie tion.ro.
„Se va putea asigura o legatura viabila intre zonele rezidentiale noi aparute in comuna Mosnita Noua si reteaua de strazi din municipiu. Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1.500 m si incepe pe Calea Mosnitei, la sfarsitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectiva al centurii de ocolire Sud a municipiului Timisoara. Lucrarile vor cuprinde amenajare carosabil cu doua benzi de circulatie, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare spatii verzi. Valoarea totala a investitiei ,,Amenajare drum de legatura intre Calea Mosnitei si DC149” este estimata, conform devizului general al investitiei, la 19.458,322 mii lei (inclusiv TVA), respectiv 4.408,619 mii Euro (1 euro =4,4137 lei la data de 01.04.2015)”, se arata in referatul proiectul de hotarare care va fi supus la vot in consiliul local.
De asemenea, reprezentantii municipalitatii precizeaza ca, „pentru realizarea lucrarilor de construire a tramei stradale este necesara ocuparea unor suprafete de teren care in momentul de fata sunt private”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005255 (s)