News Flash:

Colterm ramane iar fara director, mandatul lui Petre Nenu expira in curand. Concursul se lasa asteptat

13 August 2021
477 Vizualizari | 0 Comentarii
colterm

Colterm ramane fara director de saptamana viitoare, cand expira mandatul lui Petre Nenu, care nu ar mai putea fi prelungit. Din partea primariei nu se aude nimic, iar societatea de termoficare nu a organizat inca un concurs pentru postul de manager. Mai mult, nu ar fi fost pusa in practica nici organigrama care prevedea desfiintarea unor posturi de director, iar seful CA da de inteles ca inca nu s-a discutat problema cu cei din PMT.
 
 
Se doarme in front la societatea de termoficare a Timisoarei. Mandatul de director general interimar al lui Petre Nenu expira in 17 august, atrage atentia consilierul local Roxana Iliescu. Aceasta sustine ca nu exista nici posibilitate de prelungire, asa ca deocamdata nu se stie cine va conduce Colterm in perioada urmatoare. Nenu este director interimar la Colterm din 18 februarie 2021.

„Din cunostintele mele, in lunile trecute, marele consiliu de administratie condus de dl. Matu, uns de «oamenii noi», nu a facut niciun demers privind demararea procedurii de selectie pentru functia de Director General. De ce? E simplu… pentru ca mintile «luminate» care orchestreaza mai nou manevrele de la Colterm nu au avut niciun interes sa aiba loc un concurs pe bune si sa se trezeasca, doamne fereste, in fruntea companiei cu un om competent! Mai mult, dl. Matu, un «profesionist» dovedit, se pare ca se vrea Director General si ar fi agreat…”, a transmis consilierul local Iliescu, de la Pro Romania.

Presedintele CA tace malc, primaria la fel
Cristian Mitu este presedintele Consiliului de Administratie al Colterm, consiliu votat in 25 martie dupa o sedinta a adunarii generale a actionarilor cu scantei. Au fost multe discutii intre el si consilierii locali in timpul mai multor adunari AGA. Am incercat sa aflam de la presedintele CA ce se intampla la societatea de termoficare a Timisoarei care va ramane de saptamana viitoare fara director.

„Este o decizie pe care o vom discuta cu primaria! La revedere!”, a fost tot ce ne-a spus Cristian Mitu.

Din declaratia acestuia intelegem ca nici macar nu s-a discutat problema cu cei din conducerea primariei. Sau poate s-a discutat, dar timisorenii nu trebuie sa stie daca vor mai avea apa calda si caldura la iarna. Pentru ca nici despre acest subiect nu se mai spune nimic dinspre cei responsabili, dupa ce Colterm a fost amendata cu 21 de milioane de euro pentru lipsa certificatelor anti-poluare. S-a ajuns in instanta, dar asta nu inseamna ca certificatele lipsa, aferente anului 2020, nu trebuie cumparate.

S-au desfiintat posturile de directori si nu prea
Consilierul local Roxana Iliescu mai scoate la iveala un aspect interesant. Adunarea Generala a Societatii a aprobat noua organigrama a Colterm in luna iunie, iar aceasta ar fi trebuit sa fie pusa in aplicare de la 1 august. Nu s-ar fi intamplat nimic, desi, printre altele, era vorba despre desfiintarea a trei posturi de directori.

„Surpriza! Cred ca s-au razgandit intrucat nu s-a pus in aplicare de la 1 august organigrama conceputa in iunie! Mai exact, acea organigrama trebuia publicata pe site-ul societatii, iar din 1 august trebuiau sa fie desfiintate cele 3 functii de directori, parte din directii si aplicate in concret toate modificarile prevazute. Deci, organigrama anuntata cu mare fast printr-un comunicat de presa inclusiv de primarie a fost un mare fas. (…) Si daca tot vorbim de profesionalism si bune intentii, interesant este inclusiv faptul ca la Colterm se vorbeste despre o noua organigrama (?!)”, a mai atras atentia alesul local.

Iliescu sustine ca ar fi nevoie de o noua intrunire AGA, o sedinta de urgenta, pentru ca se pare ca nici colegii ei din consiliul local nu cunosc toate aspectele. Ar trebui sa stie, de exemplu, care sunt demersurile facute de Consiliul de Administratie Colterm pentru concursul de director general sau demersurile pentru punerea in aplicare a noii organigrame sau stadiul pregatirilor pentru noul sezon de iarna.

Despre Colterm nu se vorbeste prea mult la nivelul administratiei publice locale. Acum aproape doua saptamani, primarul Dominic Fritz anunta ca s-a reusit reesalonarea datoriilor, in urma unor negocieri cu E.ON. Timisorenii s-ar putea trezi, iarna aceasta, cu facturi mai mari pentru caldura, pentru ca ar putea creste pretul gigacaloriei. Se vorbeste despre micsorarea subventiei de la bugetul local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008090 (s)