News Flash:

Timișorenii nu vor îngheța de frig în această iarnă!

Colterm anunță că are suficiente stocuri de cărbune și gaze

2 Februarie 2024
112 Vizualizari | 0 Comentarii


Locuitorii Timișoarei care sunt abonați la serviciile Colterm nu se expun riscului de a îngheța în casele lor în această iarnă, conform anunțului făcut de companie. Colterm asigură că dispune de stocuri adecvate de cărbune și gaze pentru a furniza căldură locuințelor abonaților săi din Timișoara. La finalul lunii ianuarie, stocul de cărbune era de 30.000 de tone.

„Aprovizionarea cu combustibilul necesar producerii de energie termică pentru încălzire și apă caldă de consum se derulează constant, consumul fiind mai ridicat față de lunile anterioare, în condițiile creșterii parametrilor de furnizare, corelați cu temperaturile exterioare mai scăzute în ianuarie față de noiembrie și decembrie”, a declarat compania de termoficare a Timișoarei.


Colterm dispunea, la 31 ianuarie, de o cantitate de 60.000 MWh de gaze înmagazinate, din care 29.000 MWh urmau să fie consumate în luna februarie. În prezent, compania are două contracte de achiziție gaze naturale, valabile până la 31 martie 2024. În privința operațiunilor de întreținere la instalațiile celor două centrale termice principale, CET Sud și CT Centru, s-au realizat, în special, activități de exploatare și întreținere a agregatelor și instalațiilor interioare în luna ianuarie.


„În schimb, a fost necesară intervenția pe rețeaua primară de termoficare, unde s-au produs mai multe avarii pe diferite tronsoane, precum și la instalațiile conexe ale unor puncte termice din oraș. Din cele șase intervenții programate, două au fost mai dificile și au cauzat întreruperi în furnizarea energiei termice pentru un număr mai mare de consumatori (193 de branșamente), ambele în perimetrul Căii Lipovei, în zilele de 18 și 25 ianuarie, defecțiuni generate de vechimea rețelei, cu mențiunea că, în perioada următoare, când condițiile meteo vor permite, vom mai interveni pe aceeași zonă, lucrări absolut necesare pentru funcționarea în bune condiții a rețelei de termoficare”, a transmis Colterm.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006215 (s)