News Flash:

251 de milioane de lei pentru investiții, în an electoral

Executivul CJ Timiș a făcut public proiectul de buget pentru acest an

1 Februarie 2024
112 Vizualizari | 0 Comentarii

Executivul Consiliului Județean Timiș a publicat proiectul de buget pentru anul curent. Documentul, care urmează să fie supus aprobării consilierilor județeni în luna viitoare, prevede alocarea a aproximativ 251 de milioane de lei pentru investiții. Aceste fonduri vizează continuarea lucrărilor în curs și demararea altora noi.

Cea mai semnificativă alocare pentru continuarea unor proiecte existente se îndreaptă către bazinul didactic de înot de la Jimbolia, cu suma de 4,1 milioane de lei. De asemenea, 2,4 milioane de lei sunt prevăzute pentru utilitățile locuințelor ANL din Giroc. Consiliul Județean va contribui cu 1,4 milioane de lei la proiectul regional cu fonduri europene pentru infrastructura de apă și apă uzată din județ. Centrului „Speranța” pentru copii cu dizabilități îi sunt alocate 1,2 milioane de lei, iar centrului de legume-fructe ridicat la Tomnatic – 640.000 de lei.

În domeniul sănătății, se alocă 10 milioane de lei pentru lucrările la Spitalul Județean din Timișoara. Investiții în patrimoniul cultural includ 1,6 milioane de lei pentru renovarea Castelului Huniade și 5,9 milioane de lei pentru Conacul Mocioni de la Foeni. Proiectul mai cuprinde alocații pentru proiectarea Muzeului de Artă și pentru ridicarea Punctului muzeal de la Groși. Muzeul Satului Bănățean va primi 460.000 de lei pentru transportul și renovarea unei case vechi din Dragșina.

Aerodromul Cioca va beneficia de 275.000 de lei pentru renovarea hangarului și 759.000 de lei pentru heliport. Bugetul include și 1 milion de lei pentru demolarea stadionului Dan Păltinișanu, așteptând doar aprobarea hotărârilor de guvern necesare.

Alte investiții notabile includ 6,5 milioane de lei pentru lucrările la trei locuințe protejate și extinderea Centrului de zi de la Periam, 2,5 milioane de lei pentru o nouă stație de pompieri la Făget și 450.000 de lei pentru achiziționarea unui microbuz școlar. CJ Timiș va aloca și 1,3 milioane de lei pentru documentații legate de un drum județean de legătură cu aeroportul la A1.

Proiectele finanțate prin bugetul participativ includ un parc tematic „Județul în miniatură”, un centru pentru minorii cu adicții, o scenă pentru acte artistice, un parc tematic „Lunca Mureșului” la Cenad, amenajarea spațiului de agrement în pădurea din Biled, proiectarea „Orășelul Siguranței” la Lugoj și construirea unui adăpost pentru animale la Grabaț.

De asemenea, bugetul prevede 6 milioane de lei pentru modernizarea DJ 609H Târgoviște-Babșa, 4,5 milioane de lei pentru un podeț în Tapia, 3 milioane de lei pentru modernizarea DJ 593B Parța-Petroman și 1,3 milioane de lei pentru documentațiile unui drum de legătură cu aeroportul la A1.

Suma de 2,1 milioane de lei este alocată pentru lucrări exterioare la Palatul Administrativ, sediul Prefecturii Timiș, iar 1 milion de lei este prevăzut pentru demolarea stadionului Dan Păltinișanu. 600 de lei sunt alocați pentru implementarea unei platforme digitale integrate, iar 350.000 de lei sunt direcționați către amenajarea holului și a sălii de protocol de la subsol. Investiții de 150.000 de lei sunt destinate unui sistem multimedia interactiv, iar 80.000 de lei sunt alocate pentru achiziționarea a cinci candelabre destinate Sălii Revoluției.

Programul de investiții al CJ Timiș pentru anul 2024 poate fi consultat aici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)