News Flash:

Încalci legea, plătești!

Zeci de amenzi pentru lucrări ilegale efectuate pe cursurile de apă, aplicate de inspectorii de la Apele Române Banat, în 2023

31 Ianuarie 2024
168 Vizualizari | 0 Comentarii


În cursul anului 2023, inspectorii de la Apele Române Banat au aplicat numeroase amenzi pentru lucrările ilegale efectuate pe cursurile de apă. Într-un caz din Moldova Nouă, a fost deschis și un dosar penal împotriva unei firme care nu deținea documentele necesare pentru exploatarea resurselor de apă.

„Cei care nu au respectat legislația apelor au fost sancționați de către inspectorii apelor Banat în cele 597 de controale pe care aceștia le-au efectuat, în anul 2023, în întreg spațiul hidrografic Banat. În urma acestor controale au fost date 56 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 700.000 de lei și o propunere de dosar penal”, a declarat ABA Banat.

Dintre ilegalitățile constatate se numără: extragerea de agregate minerale fără a deține acte de reglementare sau fără a respecta aceste reglementări; efectuarea de lucrări pe ape sau legate de acestea fără a avea documente legale corespunzătoare; depozitarea de pământ în zona de protecție a cursurilor de apă; evacuarea apei uzate fără respectarea prevederilor; utilizarea resurselor de apă în mod neautorizat. Comparativ cu anul 2022, sancțiunile au înregistrat o creștere de 40%, iar valoarea amenzilor a fost de peste două ori mai mare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006162 (s)