News Flash:

Cod galben de inundatii pentru raurile din Banat

5 August 2021
578 Vizualizari | 0 Comentarii
cod galben

Avertizare hidrologica de tip cod galben, in Banat, valabila pana vineri. Specialistii anunta cresteri de debite si depasiri ale cotelor de aparare pentru bazinele raurilor Timis, Poganis, Barzava, Caras, Nera si Cerna.
 
Avertizarea a intrat in vigoare joi, 5 august, de la ora 12, si va fi valabila pana vineri, la ora 12. Vor fi intampinate probleme pe raurile din bazinele hidrografice: Timis – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Poganis – bazin superior, Barzava – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Caras – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Nera – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Caras Severin si Timis), Cerna – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Gorj si Caras Severin).

Se pot produce viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

„Specialistii ABA Banat monitorizeaza in permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa din spatiul hidrografic Banat vizate de avertizarea hidrologica in vigoare. Apele Romane Banat recomanda populatiei sa nu circule prin zonele aflate sub atentionare si sa nu desfasoare activitati in ape sau in preajma apelor”, transmit reprezentantii ABA Banat.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006334 (s)