News Flash:

A inceput vaccinarea copiilor cu serul Moderna. Schema de vaccinare este nemodificata

2 August 2021
455 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare

Din 2 august, copiii cu varste intre 12 si 17 ani se pot imuniza impotriva COVID-19 cu vaccinul produs de compania Moderna. Se pot prezenta chiar si fara o programare in platforma, la centrele de imunizare sau la cabinetele medicilor de familie. Se vor administra doua doze, la interval de 28 de zile. Copiii trebuie sa primeasca consimtamantul informat de la unul dintre parinti, de la tutorele sau reprezentantul legal. Este importanta insotirea minorilor la centrele de vaccinare.
 
 
De duminica, 1 august, platforma de programare permite inscrierea la vaccinare a tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, pentru imunizarea impotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna prin intermediul conturilor parintilor, tutorilor sau ale apartinatorilor legali.

Campania de imunizare in randul adolescentilor vine dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicatiei vaccinului Spikevax/ Moderna impotriva COVID-19 pentru categoria de varsta 12-17 ani. Schema de vaccinare recomandata consta in administrarea a doua doze, la un interval de 28 de zile.

Incepand cu 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fara o programare prealabila in platforma, prin prezentarea directa in centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administreaza acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel national.

„Vaccinarea ramane solutia sigura si eficienta pentru invingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate in Romania sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneste experti la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezulta din studiile clinice arata un profil de siguranta si o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna in cazul copiilor intre 12 si 17 ani, iar eficacitatea la acestia este foarte mare. Totodata, studiile efectuate releva faptul ca in grupul copiilor care au fost vaccinati nu s-au inregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinati”, transmit reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19.

In Timis, vaccinul Moderna se administreaza in centrele din Buzias si Faget, iar din 2 august si in Timisoara, la Centrul Bega-Tehnomet. Nu sunt cabinete ale medicilor de familie, unde sa fie administrat vaccinul Moderna.

In 2 iunie a inceput si vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani cu ser Pfizer in toate centrele din tara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006087 (s)