News Flash:

Cod Galben de inundatii in bazine hidrografice din sase judete, pana vineri dimineata

17 Octombrie 2013
1228 Vizualizari | 0 Comentarii

Hidrologii au emis, joi, o atentionare Cod Galben de inundatii, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, valabila pentru urmatoarele 24 de ore în patru bazine hidrografice din judetele Alba, Arad, Hunedoara, Valcea, Gorj si Arges.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor /INHGA/, în intervalul 17 octombrie, ora 9,00 - 18 octombrie, ora 10,00, în bazinele hidrografice Crisul Alb, Aries, Olt si Arges se instituie Cod Galben de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.

Ca urmare a precipitatiilor însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 12 ore, hidrologii prognozeaza fenomene extreme pe raurile din bazinele hidrografice superioare ale Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad) si Ariesului (judetul Alba), pentru ziua de 17 octombrie, pana la orele 20,00.

De asemenea, se mentine Codul Galben pe afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Valcea si Gorj) si pe afluentii Argesului superior (judetul Arges).

Pe de alta parte, se ridica atentionarea hidrologica Cod Galben de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior, începand cu ziua de joi, ora 09,00.

Atentionarea INHGA a fost transmisa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale 'Apele Romane', Ministerului Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiilor Bazinale de Apa Crisuri, Mures, Jiu, Olt, Arges-Vedea.

Specialistii mentioneaza ca fenomenele prognozate pentru urmatorul interval se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologica, timp în care se impune urmarirea evolutiei situatiei, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera'.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005681 (s)