News Flash:

CNAIR a inchis accesul principal de pe DN 7 intr-un cartier rezidential de la marginea Aradului, invocand numeroase accidente, iar sute de familii sunt afectate

2 August 2018
602 Vizualizari | 0 Comentarii
drum cu gropi 2

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inchis, joi, accesul principal de pe DN 7 in cartierul Via Carmina, situat la marginea municipiului Arad, invocand ca jonctiunea a fost amenajata neautorizat de catre dezvoltator, iar din aceasta cauza au avut loc numeroase accidente rutiere. Cartierul are sute de locuinte construite in ultimii ani, oamenii declarandu-se revoltati, pentru ca mai pot ajunge acasa doar ocolind prin localitatea Vladimirescu si parcurgand o straduta ingusta, plina de gropi.
Conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara (structura a CNAIR) a anuntat, joi, ca a montat parapete metalice de-a lungul DN 7, la marginea municipiului Arad, in dreptul intrarii in cartierul rezidential Via Carmina, invocand faptul ca "accesul rutier la cartierul de locuinte este neamenajat si neautorizat", iar de-a lungul timpului aici au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime.

Directorul regional al CNAIR, Cristian Ilie Ispravnic, a declarat ca institutia a solicitat in mai multe randuri dezvoltatorului imobiliar "intrarea in legalitate a accesului rutier in/din DN 7".

In luna aprilie, a avut loc o sedinta la sediul Primariei Vladimirescu - localitate invecinata cu municipiul Arad, de care apartine cartierul - la care au participat reprezentanti ai CNAIR, Politiei Judetene Arad, ai Primariei Vladimirescu, Consiliului Judetean si ai dezvoltaorului imobiliar Imotrust SA, intalnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legala a accesului rutier la in/din DN 7. Dezvoltatorului i s-a pus in vedere ca, in caz contrar, se va inchide accesul in cartier.

"Avand in vedere ca toate solicitarile DRDP Timisoara catre dezvoltatorul imobiliar nu au dus la solutionare, s-a luat masura inchiderii prin montarea de parapete. Mentionam ca accesul autorizat in/din cartierul Via Carmina se poate face pe strada existenta in intravilanul comunei Vladimirescu", a declarat directorul regional al CNAIR.

Locuitorii cartierului, peste 600 de persoane, sunt revoltati ca mai pot ajunge acasa doar daca fac un ocol prin localitatea Vladimirescu, acolo unde strada de acces este una foarte ingusta si cu numeroase gropi. Din cauza ca abia au loc doua masini care circula pe sensuri opuse, strada se blocheaza, afectand si circulatia pe DN 7.
"Sunt foarte furioasa, nu inteleg ce s-a intamplat. Merg chiar acum la biroul de vanzari (al dezvoltatorului - n.r.) sa aflu care e problema. In momentul in care am cumparat casa ni s-a spus ca se va face un sens giratoriu si se va imbunatati intrarea in cartier. Acum facem un ocol destul de mare, de cativa kilometri, si nici nu vreau sa ma gandesc la ce stres vom fi supusi zi de zi cand va incepe scoala, pentru ca pe aceasta straduta apar blocaje si acum, cand e vacanta. Strada actuala e plina de gropi, ne rupem masinile. Vom face sesizari la Primarie, dar familia mea ia in calcul sa se mute din cartier", a declarat, pentru News.ro, proprietarea unei case din zona rezidentiala.
"Ramanem incuiati in cartier sau iesim pe un drum care nici nu e asfaltat. Dezvoltatorul ne-a facut doar promisiuni, ultima a fost ca se vor face doua benzi pe DN 7, una speciala pentru viraj catre Arad", a spus o alta locuitoare a cartierului.

Contactat de News.ro, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crisan, a spuns ca responsabilitatea pentru situatie apartine dezvoltatorului, insa considera ca si "decizia drumarului de a inchide complet accesul este una exagerata".

"Compania nationala de drumuri a dat aviz pentru acest cartier sub rezerva ca dezvoltatorii vor finanta un sens giratoriu. Au mers pe incredere, iar dumnealor acum se supara si spun ca previn niste accidente. Inainte trebuia impus sa se faca infrastructura. Ne-am intalnit la primarie, dezvoltatorii mereu promit, dar nu fac nimic. Accesul prin comuna este liber, insa e incomod sa iei pe ulita la stanga-dreapta ca sa iesi la drumul national, cand aveai o iesire directa", a spus edilul.

Intrebat despre starea in care se afla strada ingusta si cu gropi, primarul a declarat: "Este adevarat, la marginea localitatii este o strada pentru care am accesat fonduri europene sa fie asfaltata, licitam de doi ani, dar abia acum suntem in faza finala, ca asa este legea in Romania. Oamenii vor ocoli, asta este adevarul".
Primarul a spus ca CNAIR ar fi trebuit sa pastreze acel acces rutier doar pentru intrarea in cartier, iar iesirea sa se faca din Vladimirescu, pe strada ingusta care s-ar preta la un singur sens de circulatie.

"Solutia era sa se monteze parapete pe mijlocul DN 7 pentru a nu se mai putea vira la stanga spre Arad, ca accidentele din acest motiv au loc, ca se incalca linia continua. Se putea vira insa la dreapta, in cartier, fara riscuri", a spus edilul.

Contactati de News.ro, reprezentantii dezvoltatorului au declarat ca vor emite un punct de vedere ulterior.

Peste drum de cartierul Via Carmina exista un alt cartier rezidential, Europa, care este si mai mare, iar situatia este similara, accesul rutier nefiind autorizat. Repreznetantii CNAIR spun ca au in vedere, de asemenea, inchiderea accesului catre cartierul Europa, daca dezvoltatorul nu ia masuri urgente. News.ro


via carmina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005435 (s)