News Flash:

Diferenta esentiala dintre infometare si un regim drastic: Este un pericol

2 August 2018
701 Vizualizari | 0 Comentarii
legume

Nutritionistii atrag atentia ca intre un regim drastic si infometare este o diferenta mare. Specialistii au explicat, in cadrul evenimentului „Be Fit" organizat de csid.ro, ca regimul drasticpresupune respectarea cu strictete a regulilor si cantitatilor, pe cand infometarea este un pericol.

„Intre un regim drastic si infometare este o distanta foarte mare. Exista diete drastice, in sensul regulilor foarte stricte, cantitatilor, nu risti nimic, acolo trebuie respectat. Dietele periculoase sunt cele in care oamenii se infometeaza si, din pacate, lumea inca alearga dupa ele. Riscurile sunt de la deshidratare pana la pierderea masei musculare pentru ca organismul isi mananca proprii muschi, in lipsa mancarii, practic, ce scadem pe cantar, nu este grasime, ci apa pierduta. Riscul este ca in momentul in care ne intoarcem la haosul alimentar, pentru ca dieta prin infometare nu ne invata nimic, sa punem de trei ori cat am reusit sa dam jos", a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Reisler, jurnalist si promotor al vietii sanatoase.

Irina Reisler, prezenta la evenimentul "Be Fit" organizat de csid.ro, a reusit, prin forte proprii, sa slabeasca 50 de kilograme, in anul 2002. Aceasta spune ca pentru a obtine silueta dorita este nevoie de o buna documentare si de o dieta personalizata.

„Fiecare dintre noi slabeste cu dieta care i se potriveste. Eu nu cred in dietele ideale si universale, o dieta care sa se potriveasca tuturor. Este important sa iti cunosti corpul, sa fii atent la semnalele lui si sa alegi, in functie de acest lucru, ceea ce ti se potriveste. Avem la indemana nutritionisti, diete vechi, cu rezultate, recunoscte si dovedite deja. Ca sa slabesti, un lucru important este sa tii dieta. Nu sa spui ma apuc luni si miercuri abandonez. Consecventa este extrem de importanta si determinarea aceea de a face lucrurile bine pana la capat. Eu, pe perioada mea de slabire, acum 15 ani, m-am informat de pe site-urile straine pentru ca in Romania, zona de nutritie era aproape inexistenta. Acum, avem la indemana site-uri, specialisti, numai sa nu vrei nu poti sa capeti informatia de care ai nevoie", a adaugat Irina Reisler.

Nutritionistii au explicat ca sportul sau chiar simpla miscare poate duce la completarea unei diete reusite.

„Pentru miscare, putem porni de la simplele plimbari inainte si dupa masa, putem continua cu antrenamente cu greutatea corpului, o putem face pe cont propriu acasa, bineinteles, putem continua cu clasele de grup, sunt atatea clase de fitness, clase de grup la sali si, sigur, regina claselor de antrenament este sala de fitness, de culturism, pentru cei care au o anumita experienta, care vor rezultate deosebite. (...) Este foarte important ca atunci cand consumam alcool, sa consumam si apa langa. in ceea ce priveste alcoolul, vinul rose, intr-o cantitate limitata, este permis, are chiar si beneficii pentru sanatate, dar intotdeauna le dublam cu apa. Trebuie sa fim foarte bine hidratati", a explicat pentru MEDIAFAX, Cristian Margarit, nutritionist.

„Be Fit" este un eveniment organizat de csid.ro, la care peste 500 de participanti au putut primi sfaturi de la nutritionisti despre adoptarea unui stil de viata sanatos.


nutritionistii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006005 (s)