News Flash:

Socul: 8 remedii extraordinare si 3 contraindicatii

2 August 2018
744 Vizualizari | 0 Comentarii
socul

Socul este una dintre cele mai puternice plante medicinale iar studiile medicale au dovedit ca proprietatile sale terapeutice au efect extraordinar impotriva multor afectiuni, dar exista pentru terapiile cu ceai de soc exista si cateva contraindicatii importante.
Dieta cu ceai de soc pentru slabit rapid
Datorita puternicelor sale efecte diuretice, ceaiul de soc este folosit cu mult de succes de femeile care au probleme cu greutatea. Datorita efectului laxativ si diuretic al florilor de soc, ceaiul arde grasimile intr-un mod rapid si deloc dureros. Folositi-va de aceste proprietati laxative ale socului pentru a slabi consumand ceai de soc inainte de fiecare masa principala.

Ceai de soc – Mentine sub control tumorile benigne si bolile degenerative
florile si fructele de soc sunt eficiente in tratarea bolilor degenerative si ajuta la mentinerea sub control a tumorilor benigne impiedicand marirea acestora. Sunt foarte eficiente in activarea sistemului imunitar.

Ceai de soc – remediu pentru eczeme si ochi iritati
Ceaiul poate fi folosit ca remediu extern daca aveti semne de eczeme sau probleme cu ochii iritati sau piele scortoasa. Spalati-va cu ceai de soc dimineata si seata timp de 7 zile si astfel aceste impuritati vor disparea intr-un mod rapid. Frunzele si scoarta de soc sunt folosite pentru a trata arsurile minore si degeraturile; De asemenea, tot ca remediu extern, florile de soc sunt folosite pentru pielea iritata si inflamata, furuncule, eczeeme, urticarii, leziuni sau ulceratii la nivelul cavitatii bucale

Citeste: Cum folosesti corect ceai de soc pentru a avea efect impotriva afectiunilor

Remediu impotriva viemilor intestinali cu ceai de soc
Ceaiul de soc are proprietatea de a ucide viermii intestinali asa ca este foarte bine sa consumati ceaiul de soc daca aveti asemenea probleme.

Compresele cu Ceai de Soc trateaza celulita
Ceaiul de soc este folosit de mult timp datorita proprietatilor sale antilipidemice, sporind arderile, mobilizarea grasimilor si reducand tesutul adipos din corp. Ceaiul si tinctura de soc sunt indicate aproape in toate dietele, iar compresele de soc ajuta in eliminarea celulitei.

Remediu pentru bronsita
Mai multe studii medicale facute pana acum arata ca socul in combinatie cu alte plante medicinale poate lupta impotriva simptomelor bronsitei. O infuzie de plante cu flori de soc, verbena, macris, radacina de gentiana si ciubotica-cucului poate calma simptomele bronsitei.

Ceaiul de soc – remediu excelent pentru gripa si raceli
Ceaiul de soc poate calma simptomele racelii si ale gripei, inclusiv durerile de cap, oboseala, gatul inflamat, febra si tusea. Foloseste ceai de soc timp de trei zile la rand iar starea de raceala si gripa se va atenua pana la insanatosirea completa.
Citeste:Vremea socului. Cea mai buna reteta de SOCATA

Ceai de soc – Contraindicatii
– Deoarece principiile active ale socului sunt foarte puternice, medicii recomanda ca dupa fiecare 10 zile consecutive in care ati urmat o terapie cu ceai de soc sa faceti o pauza de 5 zile apoi 10 zile puteti sa consumati din nou.De asemenea tot din acest motiv este contraindicat sa utilizati in acelasi timp ambele remedii, tinctura de soc si ceai de soc

– In general ceaiul de soc nu are efecte secundare daunatoare dar ocazional, poate cauza tulburari gastrointestinale. Excesul ceaiului de soc poate duce la deshidratare sau arsuri stomacale asa ca aveti grija.

-Datorita puternicului efect laxativ si purgativ, tinctura din fructe de soc va fi administrata cu precautie pentru dozele mai mari de 2 lingurite pe zi, pentru a nu accelera prea mult tranzitul intestinal. Cu exceptia situatiilor in care se utilizeaza tinctura de fructe de soc pentru slabire rapida sau contra constipatiei, se recomanda sa se ia zilnic si cate una-doua lingurite de pulbere de cretisoara (Alchemilla vulgaris) sau de scoarta de stejar (Quercus sp.), pentru a tine sub control tranzitul intestinal.

– Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa consume ceai de soc doar dupa consultarea medicului


socul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007649 (s)