News Flash:

De ce cuplurile casatorite au parte de cele mai bune relatii intime?

1 August 2018
644 Vizualizari | 0 Comentarii
cuplu2

Filmele romantice ne pot induce ideea ca scopul principal in viataeste de a gasi perechea ideala, iar dupa ce o gasesti sa ajungi si in fata altarului. Iar aici povestea s-ar incheia. Dar ce se intampla odata ce doi oameni ajung sa isi uneasca destinele? Societatea specifica faptul ca toata pasiunea dintr-o relatie s-ar scurge usor, dar se pare ca perioada casatoriei aduce si cel mai bun sex, scrie adevarul.ro, care citeaza „The Independent“. 

8 lucruri adevarate despre relatiile intime

Potrivit lui Esther Perel, psihoterapeut si expert in cupluri, in timpul casatoriei incepe adevarata viata sexuala. „Viata sexuala nu se sfarseste atunci cand faci acel juramant in fata altarului. in fapt, chiar de aici incepe povestea“, crede specialistul. Daca in stadiile incipiente ale unei relatii, sexul este adesea ceva spontan, in timpul casatoriei devine „o intreprindere creativa“, dupa cum spune Esther Perel. Foarte multe cupluri incearca sa „reaprinda flacara“ sau sa „recastige magia“ primelor clipe in care s-au cunoscut, ceea ce Perel caracterizeaza drept o greseala. Este, de fapt, imposibil sa recreezi sentimentele de la prima intalnire, de aceea psihoterapeutul sfatuieste sa nu pierdem timpul. in schimb, trebuie sa ne concentram asupra sentimentelor pozitive aduse de angajamentul unei relatii stabile. 
 

„in acest punct, trebuie sa cultivi erotismul si sa dai noi intelesuri sexului“, spune Perel. in loc sa astepti ca sexul spontan sa se intample, Perel sfatuieste sa privesti viata sexuala si casatoria ca pe doua lucruri „care necesita maximul de atentie“. Daca stii ce te starneste si ce nu, atunci poti folosi aceste cunostinte pentru a controla si forma viata sexuala de cuplu. „Veti dezvolta o conexiune valoaroasa odata ce sunteti casatoriti“, mai zice specialistul. 


filmele romantice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1403 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006564 (s)