News Flash:

6 semne ciudate care arata ca esti prea stresat

1 August 2018
856 Vizualizari | 0 Comentarii
prea stresat

Stresul se poate manifesta in nenumarate moduri. Unele dintre acestea sunt simptome emotionale, cum ar fi iritabilitatea, iar altele pot veni sub forma problemelor fizice. Este important sa iti dai seama daca ai probleme cand vine vorba de sanatatea emotionala, asa ca iata cateva modalitati prin care corpul te atentioneaza ca esti prea stresata.

Cum iti dai seama daca esti prea stresata?

1. Te doare capul

Durerile de cap pot aparea si din cauza stresului. Este vorba despre acea durere care se simte ca banda strasa in jurul capului tau. Medicamentele de durere s-ar putea sa te ajute cand vine vorba de ameliorarea durerii, precum si meditatia sau yoga.

2. Iti este sete

Atunci cand esti stresata, glandele suprarenale, glandele mici situate in partea superioara a rinichilor, stimuleaza productia hormonilor de stres in corpul tau. Aceasta oboseala suprarenala poate duce la o fluctuatie a altor hormoni, inclusiv la o reducere a compusilor care pot afecta nivelul lichidelor si electrolitilor. Daca iti este foarte sete, s-ar putea sa fie din cauza stresului.

3. Transpiri

Daca a trebuit vreodata sa tii o sedinta si aveai mainile transpirate sau ai transpirat foarte tare, s-ar putea sa stii despre ce este vorba. Excesul de transpiratie cauzat de stres, cunoscut sub numele de hiperhidroza, poate afecta orice persoana care se confrunta cu un nivel al anxietatii putin mai mare decat cel normal. incearca trucuri de control al stresului, cum ar fi exercitiile de respiratie sau ascultarea muzicii linistitoare.

Evitati stresul! Va poate imbatrani creierul cu cativa ani

4. Iti cade parul

Caderea parului nu reprezinta un lucru placut pentru nimeni. Exista cateva afectiuni care determina caderea parului din cauza stresului excesiv: Telogen ellfuvium (parul cade prin simpla periere sau spalare), Trichotilomania sau Alopecia areata (sistemul imunitar al organismului incepe sa atace foliculii de par). Este recomandat sa discuti cu medicul tau daca observi o pierdere a firelor de par mai mare decat cea obisnuita.

5. Ai probleme cu memoria

incearca sa fii atenta daca uiti prea des unde iti pui cheile. Memoria subrezita este corelata cu un nivel prea mare al stresului. Stresul cronic poate reduce memoria spatiala, adica acea parte a mintii care te ajuta sa iti amintesti locatiile si obiectele.

6. Ai probleme cu dintii

inclestarea dintilor se poate intampla fara sa fii constienta de ea, chiar si in timpul noptii, cand dormi. Iar principalul vinovat este stresul. Nu numai ca aceste probleme provoaca durere la nivelul maxilarului, ci te poate expune si riscului de a deteriora dantura. Dentistii recomanda tehnici de relaxare, asa ca este cel mai bine sa stai de vorba cu un specialist.

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005321 (s)