News Flash:

Cladirile Liceelor Tehnologice "Emanuel Ungureanu" si "Ion. I. C. Bratianu" din Timisoara vor fi reabilitate cu bani europeni

6 Ianuarie 2017
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
lic Emanuel Ungureanu
Două dintre liceele tehnologice din Timişoara care-şi desfăşoară activitatea în clădiri istorice din zona ultracentrală a oraşului vor putea beneficia încă din acest an de lucrări de reparaţii, consolidări şi modernizări pe bani europeni. 

''Vom avea şi proiecte pe fonduri europene pentru liceele tehnologice, singurele care pot fi reabilitate şi pe fonduri unionale, ca şi clădiri, fiind eligibile. 
Ne bucurăm că putem reabilita clădirile Liceelor Tehnologice ''Emanuel Ungureanu'' (Electromotor, n.r.) şi ''Ion. I. C. Brătianu''. Aşteptăm să se dea drumul finanţărilor'', a declarat joi, presei, primarul Nicolae Robu. 

Colegiul ''Emanuel Ungureanu'' a fost fondat în anul 1786, ca şcoală duminicală pentru ucenici. În septembrie 1878 devine şcoală de 2 ani pentru ucenici în domeniul industrial, în 1882 este declarată Şcoală de arte şi meserii de gradul I (prin ordinul Ministerului Instrucţiunii Publice de la Budapesta), iar în anul 1885 participă cu unele produse la o mare expoziţie industrială la Budapesta, unde unele exponate ale şcolii au obţinut marele premiu. 

În anul 1900, şcoala care a funcţionat în diferite clădiri din oraş, s-a mutat în actuala clădire, construită între anii 1899-1900, unde a funcţionat cu secţii în limbile română şi maghiară. În 1936 devine Liceul Industrial cu profilul fier, lemn, construcţii, iar în 1948, Şcoală Medie Tehnica de Energie Electrică. 

Din 1974 devine Liceul Industrial Electromotor, iar în 1995 devine Grup Şcolar Industrial "Emanuil Ungureanu", purtând numele învăţatului bănăţean căruia i s-a ridicat un bust comemorativ în parcul din faţa liceului. 

În anul 2010 a primit denumirea actuală de Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu", devenind şcoală europeană. 

Cel de-al doilea liceu care va beneficia de reparaţii capitale este Colegiul Tehnic ''Ion I. C. Brătianu'', situat vizavi de primul, înfiinţat în urmă cu 50 de ani, având ca obiect de activitate pregătirea profesională pentru mai multe ramuri economice importante pentru oraş şi judeţ - comerţ, industrie uşoară, electronică-automatizări, servicii de igienă şi estetică. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004581 (s)