News Flash:

Sevil Shhaideh, VESTI NOI pentru primarii care au probleme cu legea

5 Ianuarie 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh3
Proaspat instalata in functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Sevil Shhaideh a spus ca raspunderea administrativa la nivelul competentelor aparatului de specialitate trebuie clarificata printr-un proiect de lege. “Trebuie clarificata raspunderea administrativa la nivelul competentelor aparatului de specialitate care lucreaza si partea de ales local sau partea de demnitar”, a precizat Sevil Shhaideh la finalul audierii din Comisiile reunite de specialitate, solicitata sa dea detalii despre raspunderea administrativa.

Intrebata in continuare daca exista posibilitatea ca primarii care au probleme cu legea sa scape de raspundere, ministrul propus a raspuns negativ.

“Nu se pune problema asa. Problema se pune pe clarificare a competentelor. Atat timp cat exista aparat de specialitate care trebuie sa raspunda pentru partea de legalitate, pentru toata partea de avize – uitati-va la o autorizatie de construire, unde secretarul autoritatii administrativ teritoriale raspunde pentru legalitatea actului respectiv, arhitectul sef al unitatii administrativ teritoriale raspunde pentru incadrarea in toate prevederile solicitate in certificatul de urbanism, PUG, PUZ, avize de mediu, primarul este singurul care astazi raspunde in fata legii daca ceva este in neregula cu aceasta autorizatie de construire. Si in acest sens se impune clarificarea competentelor”, a explicat ea, conform Adevarul.

Chestionata daca nu vor fi presiuni din partea primarilor asupra celor din aparaul de specialitate, Sevil Shhaideh a spus ca, “atat timp cat competentele vor fi foarte clare, nu vor exista aceste presiuni”. Intrebata in continuare cum se vor face aceste clarificari, ministrul propus la Dezvoltare Regionala a precizat ca printr-un proiect de lege. “Prin proiect de lege, normal, discutat la nivelul comisiilor de specilitate din Parlament”, a raspuns ea.

La intrebarea daca proiectul de lege va veni de la Guvern sau va reiesi din Parlament, Sevil Shhaideh a spus: “In functie de dezbaterile pe care le vom avea la comisii, vom stabili aceasta formula”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)